[ draus @ 16.02.2005. 13:25 ] @
Treba da reinstaliram norton antivirus 2003. Gde se nalaze definicije na hardu i da li ih mogu sacuvati i posle opet ubaciti posle ponovne instalacije? Da li postoji negde nedeljene definicije za njega?
HITNO
nemam drugi antivirus a ovaj ne mogu da osposobim na AUTO PROTECT jednostavno nece ma koliko god ja njega podesavao za to.......
[ strba @ 17.02.2005. 08:46 ] @
Citat:
Note: The i32 Intelligent Updater package cannot be used to update Symantec AntiVirus Corporate Edition 8.0 servers or Norton AntiVirus Corporate Edition 7.6 servers, but can be used to update Corporate Edition clients. The x86 Intelligent Updater package can be used to update Corporate Edition

Ovaj manji ti treba znaci (za sada je to:20050216-032-i32.exe;6.03 MB), veci je za corporate edition. Oba fajla su kompetna baza definicija.

Pozdrav N

[ plavigor @ 17.02.2005. 22:24 ] @
Pokusavao sam da koristim Intelligent Updater (NAV 2002,2003,2004, Corporate) strogo primenjujuci pravila koji fajl je za koju verziju (bar tako mislim). Medjutim... nakon pokretanja tog fajla primetio sam da su definicije apdejtovane, ali pri sledecem update-u pokazuje istu velicinu za download kao i pre koriscenja Intelligent Updater-a. Gde gresim?
[ Toxter @ 18.02.2005. 00:32 ] @
Citat:
plavigor: Pokusavao sam da koristim Intelligent Updater (NAV 2002,2003,2004, Corporate) strogo primenjujuci pravila ...

Moguce da je problem u tome sto posle apliciranja update-a pomocu Intelligent Updater-a treba resetovati masinu da bi se nove definicije prepoznale.
Kod mene je ovo bio slucaj.
Znaci probaj reset, pa onda udji u NAV i pogledaj datum definicija. Trebalo bi da je taj novi.
[ plavigor @ 19.02.2005. 00:29 ] @
Datum definicija je i bez restarta novi, ali sledeci apdejt uopste nije umanjen za te apdejtovane definicije, ni za jedan jedini bajt!
[ Goran Mijailovic @ 19.02.2005. 01:05 ] @
Idi u options pa ukljuci enable automatic live update i uzivaj
[ plavigor @ 20.02.2005. 02:14 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: Idi u options pa ukljuci enable automatic live update i uzivaj ;)

Ne vidim kako to resava moj problem. IntelligentUpdater shvatam kao nacin zaobilazenja prvog apdejta definicija modemom koje traje bar 30 minuta (u to ne ubrajam ostale apdejtove za Norton). Ako i pored koriscenja tog "inteligentnog" fajla moram provesti pola sata na net-u za nesto sto sam vec "inteligentno" apdejtovao, onda to nema smisla. Ponovo napominjem da se velicina definicija pre i posle koriscenja IntelligentUpdater-a nije promenila; to sam probao bar 20 puta kod sebe i kod drugih. Mozda gresim u necemu, ne znam. Ako ne gresim, onda jedini smisao vidim u tome da se prvi put izadje na net sa svezijim definicijama.
Automatsko apdejtovanje ne koristim, jer volim da imam kontrolu nad racunarom. Ne zelim da se pokrece kad ono hoce, vec kad ja 'ocu. Ipak, automatsko apdejtovanje ostavljam omoguceno na racunarima koje servisiram.
[ plavigor @ 20.02.2005. 02:18 ] @
Ispravka: kada kazem da se velicina definicija nije promenila, mislim na velicinu definicija spremnih za download pre i posle koriscenja IntelligentUpdater-a.
[ Goran Mijailovic @ 20.02.2005. 13:11 ] @
Dobro procitaj na nortonovom sajtu koja def. je za sta!?
Odgovorno tvrdim da int. updater za verzije nortona koje se koriste na home sistemima (nisu server/corporate i sl) nije veci od 6,x MB (sest zarez nesto malo MB).
Ova verzija od 8 MB je za nesto drugo.
Evo ti brate link:
http://securityresponse.symant...ter/download/pages/US-N95.html
Citat:

Filename 20050219-005-i32.exe

Creation Date February 19, 2005

Release Date February 19, 2005

File Size 6.05 MB

To je ono pravo, kad to primenis ne bi trebalo da imas taj problem koji imas.
Koju verziju uopste koristis?
Slobodno koristi auto update.
[ Goran Mijailovic @ 20.02.2005. 13:13 ] @
Da ovo dole je 8.73 MB ali to je za server i sl. tako da ti to ne treba.
[ Goran Mijailovic @ 21.02.2005. 16:10 ] @
Ama ljudi odaberite da updejtujete rucno i izaberite samo av definicije [a ne i update programa, update live update-a i ostalih stvari] pa posle polako... jedno po jedno tek sam sad shvatio sta radite...
[ Goran Mijailovic @ 21.02.2005. 16:11 ] @
A sto se sp2 tice iskluci tu proveru ko ga j. ionako ne zna da to odradi kako treba.
[ plavigor @ 24.02.2005. 15:44 ] @
2. Datum definicija je, kao sto vidite i kao sto sam u jednom proslom postu napisao, avgust 2001. godine. Kada odem na net da uradim apdejt, kaze da ima 11502.1KB za download - ukupan download.
[ plavigor @ 24.02.2005. 15:50 ] @
3. Download definicija je 6558.4KB.
[ plavigor @ 24.02.2005. 15:55 ] @
4. Pokrenuo sam IntelligentUpdater.
[ plavigor @ 24.02.2005. 15:58 ] @
5. I dobio sledecu poruku.
[ plavigor @ 24.02.2005. 16:02 ] @
6. Novi datum definicija je zaista februar 2005. godine, na to nemam primedbu, niti sam imao i ranije. To i jeste poenta IntelligentUpdater-a.
[ plavigor @ 24.02.2005. 16:06 ] @
7. A sada, da li ce, kada odem na net, download biti manji? Nece!!!

Ukupan download je i dalje 11502.1KB.
[ plavigor @ 24.02.2005. 16:10 ] @
8. A download samo definicija je i dalje 6558.4KB.
[ plavigor @ 24.02.2005. 16:16 ] @
9. E, sada, ko je bio zaista strpljiv i ko me razume, neka mi objasni zasto se na kraju download definicija nije smanjio sa 6558.4KB na neku manju vrednost, jer, ostalo je apdejtovati definicije samo od 19. februara do danas!!!
[ Goran Mijailovic @ 24.02.2005. 16:39 ] @
Procitao, video, shvatio pitanje
Odgovor: nemam pojma nikad to tako nisam radio...
Sugestija: probaj jedan lagani restart izmedju koraka 6 i 7, pa vidi onda kakva je situacija.
Pitanje: Jel' to tako na svim nortonima ili samo na 2002, mozda je bag u programu?
Pojasnjenje: Da, treba sve programe drzati up to date.
Pozdrav.
[ cuprina @ 24.10.2007. 21:52 ] @
Hm, javljam se po istom pitanju, samo dve godine kasnije...
Koristim Symantec corporate, mislim v. 10.0, i isto sam pokušala sa Inteligent-om...sve on odradi perfektno, ali ja sam htela da izbegnem trošenje tolikih Mb samo na definicije koje su par dana starije od mojih...
Da li je neko otkrio kako se to radi i gde se ti file-ovi nalaze, ili da otvaram novu temu?
[ Bathory @ 24.10.2007. 23:12 ] @
@cuprina

Definicije ti se nalaze (ako ti je instaliran antivirus) u folderu:
C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\VirusDefs\

Kada otvoris taj folder videces jos nekoliko, taj sa brojevima ti treba, to je datum definicija. Ako si radila vise up date-a imaces i toliko foldera sa brojevima, procitas koji je najnoviji datum.
Te definicije mozes ubaciti u program ako jos nisi instalirala antivirus, i on ce imati sveze definicije kada ga budes instalirala.

Drugi nacin ti je, ako imas instaliran AV pa da mu ubacis sveze...
Za ovo drugo resenje mi moras napisati imena foldera (kad otvoris gornji folder) posto sam zaboravio, ne koristim ga vise...

Mislim da se taj folder zove "incoming files" ili slicno, u taj folder prekopiras (ili raspakujes) nove definicije.

[Ovu poruku je menjao Bathory dana 25.10.2007. u 00:25 GMT+1]
[ cuprina @ 25.10.2007. 19:41 ] @
Hej, Bathory...
evo, kačim sliku onoga što ja vidim
[att_img]
...kao što vidiš, definicija je današnja, i to je sve ok...instaliran mi je Symantec, ali ono što me najviše interesuje je da li postoji način da ne trošim silne Mb na update npr. sutra, kad mi trebaju definicije za samo jedan dan? Kao što je čovek koji je postavio temu objasnio, veličina tih fajlova se ne smanjuje, već je uvek oko 6-8 Mb, često i više...
Možda ja ne kapiram sve kako treba, zato i jesam ovde svakodnevno....
[ Bathory @ 25.10.2007. 22:51 ] @
Poslednji put sam imao Symantec pre dve nedelje, skinuo sam novu verziju (Symantec Endpoint Protection 11.0.780.1109) da ga isprobam, ima ugradjen firewall i nije tako ruzna kao verzija 10...
E, samo prvi up date mi je bio malo veci, posle toga svakog dana mali, oko 100-200KB.

On ne skida samo definicije vec i delove svog programa, pa bih ti preporucio da predjes na novu verziju.
Jos nesto, verzija 11 trosi tri puta manje memorije od verzije 10!!

Proveri privatnu postu ;-)
[ cuprina @ 26.10.2007. 11:36 ] @
stidim se...tek sad sam videla post na ES-u, a prvo sam ti poslala PP...
Pa, hvala ti još jednom i ovako javno, probaćemo takvu zaštitu!

P.S. 2 Shadowed: Thank U...
[ Bathory @ 26.10.2007. 12:29 ] @
Da ne bude zabune, ako ljudi nisu znali...
Symantec Endpoint Protection 11.0.780.1109 je isto Corporate, samo se vise ne zove tako.

[ petersonic @ 04.11.2007. 23:10 ] @
@Bathory
Kako ti se cini novi Symantec Endpoint Protection?
Ja sam ga instalirao, ali ima veliki bag, firewall jednostavno ne pita niti obavestava da neka aplikacija zeli da izadje na internet, koliko vidim i na stranim forumima se zale na to.
[ Bathory @ 05.11.2007. 05:57 ] @
Da u pravu si, mislio sam da je samo moja verzija u pitanju.
Firewall je ugradjeni Sygate koji je na testovima dosta dobar, mada mi nije jasno odkle taj bug.
Svidja mi se to sto nema nikakve licence,
a u samom programu se moze nastelovati kasnije da blokira nezeljene programe.

Inace svidja mi se, jedino sam u opcijama dozvolio da ne skenira JPG i JPEG jer mi je kocio internet prilikom skeniranja.
Sporo skenira, od prilike kao i Kaspersky.
[ petersonic @ 05.11.2007. 06:16 ] @
Moracemo da sacekamo da izadje nova verzija koja ce imati ispravljen taj bag :)
Moze da se namesti da odredjeni programi ne idu na net, ali nikad ne znas kad ce koji nezeljeni program hteti da se malo proseta po netu :)
[ plavigor @ 05.11.2007. 09:38 ] @
@cuprina

Citat:
cuprina: ...Veličina tih fajlova se ne smanjuje, već je uvek oko 6-8 Mb, često i više...
Možda ja ne kapiram sve kako treba, zato i jesam ovde svakodnevno....
Rekao bih da si instalirala Symantec AV Server na taj računar. U tom slučaju uvek skida ceo fajl, tj. apdejt se ne vrši inkrementalno (da skine samo ono što mu nedostaje). Gotovo siguran sam da si to instalirala. Trebalo je ici na Install Symantec AntiVirus, pa negde u sledećem pitanju odabrati Client - Unmanagement (tako nešto, ne mogu baš da simuliram jer i ja koristim Corporate verziju). U tom slučaju bi nakon prvog apdejta svaki sledeći bio oko 200kb (kao što već neko i reče).