[ jsokcevi @ 18.02.2005. 21:18 ] @
Skinuo sam forum i kada kliknem na install now javi mi grešku:
Code:
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Pogledajte ove dvije slike:

.

HITNO JE!!
[ Radovan__III @ 18.02.2005. 21:28 ] @
Pa bas ono sto i pise "Could not connect to the database"

Jesi li siguran da ti je to Database server??? proveri kod hosta
Moze biti i do user name-a za bazu, pasworda za bazu i imena baze i to je sve sto moze biti pogresno.
[ JovanT @ 18.02.2005. 21:30 ] @
A jel si siguran da si tačno uneo parametre za bazu? Možda bi trebalo za Database Server Hostname / DNS staviti samo localhost umesto localhost/phpbb2?

BTW, koji je ovo browser? Ima jako lep skin...
[ Frane Marinković @ 18.02.2005. 21:47 ] @
T35 ne podržava MySQL bazu (provjerio sam jer mi je bilo čudno " Your Database name: EU"! Provaj na 100webspace.com
[ jsokcevi @ 18.02.2005. 21:55 ] @
Mozilla FireFox 1.0
skin: Noia 2.0
[ rile77 @ 18.02.2005. 22:10 ] @
Citat:
Frane Marinković: T35 ne podržava MySQL bazu (provjerio sam jer mi je bilo čudno " Your Database name: EU"! Provaj na 100webspace.com

Ili dhost.info :)
[ jsokcevi @ 18.02.2005. 22:15 ] @
Jel mogu pretvoriti EU.mdb u datebase(za internet) i kako na freecoolsite.com. Mogu napraviti preko interneta ali bi mi to dugo trebalo?(5-6h :-( )
[ smfilip @ 19.02.2005. 08:48 ] @
nemoj na dhost,zato sto je admin nedokazani idiot,i moze da ti izbrise sve kad mu je dosadno
[ rile77 @ 19.02.2005. 16:16 ] @
Citat:
smfilip: nemoj na dhost,zato sto je admin nedokazani idiot,i moze da ti izbrise sve kad mu je dosadno

Pa zar nisi još uvek na dhost-u? A za brisanje kazu da je problem sa opremom... ;)
[ starisloven @ 26.02.2005. 00:06 ] @
Pozdrav svima. Koji je najbolji free server za instalaciju php bb2 foruma. Kada skinem forum sa neta kako i šta započeti. Bilo bi dobro kada bi neko napravio dobar tutorial za instalaciju ovog foruma.
[ Radovan__III @ 26.02.2005. 16:36 ] @
Pa kao znas da popunis ovaj prost formular ( i to nemoras ceo ) onda znas da instaliras forum ...
[ websector @ 27.02.2005. 11:40 ] @
toplo ti preporucujem invborad forum, mnogo je bolji od phpBB foruma(jednostavnost, maje rupa), sto se tice besplatnog hostinga i rada sa MySQL bazom, MORAS imati kompletan backup kod sebe jer nikad ne znas ko ce izbrisati bas TVOJ nalog ili bazu...
[ starisloven @ 06.03.2005. 23:36 ] @
Citat:
websector: toplo ti preporucujem invborad forum, mnogo je bolji od phpBB foruma(jednostavnost, maje rupa), sto se tice besplatnog hostinga i rada sa MySQL bazom, MORAS imati kompletan backup kod sebe jer nikad ne znas ko ce izbrisati bas TVOJ nalog ili bazu...

Ne mogu da skinem ovaj forum. trazi mi da sam registrovan, a kada pokusam da se registrujem kaze da je registracija disabled.
[ byM4k5 @ 11.03.2005. 13:36 ] @
PHPBB je forum koji se bas lako instalira. Meni je ispocetka pravilo problem sto treba napraviti database prije instalacije foruma, a ako nema database onda koliko se sjecam forum samo prijavi greska, ali nigdje ne navodi na to da treba bazu napraviti.

Stvarno nema potrebe za tutorial.
[ Jelcha @ 23.05.2005. 13:24 ] @
Mozes li da nam opises kako si kreirao tu bazu i gde si je ubacio.
Ja sam probao u onom mysql prozoru koji lici na DOS (create database baza) ali on izgleda trazi jos nesto (posle toga pokaze ->). Zatim sam pokusao da napravim u programu Navicat 2004 ali od baze mi ostaje samo baza.frm a ne .sql .
Ili jos jednostavnije, ako mozes isprazni i okaci kopiju baze koju si uploadovao na svoj forum, pa da je samo ubacimo gde treba i da uploadujemo.
Zbunjujuce je kada se radi prvi put. Mnogo je jednostavnije to sve registrovati na nekom sajtu ali oni posle nedaju backup.

P.S.
Verzija koji bij ja uploadovao je phpbb 2.0
[ djmaki @ 03.06.2005. 09:18 ] @
Kako da kreiram tu bazu. Imam screenshot:
sta sad uraditi?
[ crews_adder @ 03.06.2005. 09:56 ] @
Pogledaj http://www.phpbb.com/support/tutorials/

Uradjeni su u Flash-u, a slika govori vise od 1000 reci, zar ne?

Bazu kreiras na svom hostingu, onda njeno ime, adresu, user&pass, itd. jednostavno ubacis kada zapocnes instalaciju PHPBB-a. Tako je bar kod BurningBoard Lite foruma. Ni tabela cak nije potrebna, on sve odradi sam. Ne verujem se kod PHPBB nesto razlikuje. Ako sam dobro video u tvom screenshot-u, ti vec imas kreiranu bazu paracin_mladja, adresa baze je verovatno paracin.co.yu, itd. Uostalom, valjda znas koje si podatke ubacivao pri kreiranju svoje baze.

I ja sam pocetnik po tom pitanju, ali sam uz malo citanja po forumima i sl. uspeo relativno lako da instaliram forum. Inace, moj FREE hosting je na http://www.100webspace.com/

Inace, za one koji nece da citaju niti da trose vreme na upload (a verujte, nista lakse od uploada), www.275mb.com hosting je BESPLATAN a nude one-click-install PHPBB forum. Naravno, bazu cete opet morati sami da kreirate.
[ djmaki @ 06.06.2005. 09:26 ] @
Kako obrisati potpuno bazu, i gde se ona nalazi. Zezno sam je nesto pa sad zelim da probam opet!
[ starisloven @ 01.10.2005. 23:14 ] @
Pozdrav svima. Mene interesuje šta i kako podesiti na 100webspace da radi phpbb2 forum. Ja sam ga jednom pokušao instalirati, instalacija prođe, ali neće poslije da radi.
[ crews_adder @ 01.11.2005. 17:44 ] @
Kako si pokusao da ga instaliras? Kao sto pise ovde?

Ili npr. ovde?

Ako i pored toga ne budes uspeo, javi pa da ti pomognemo.
[ aceall @ 02.12.2005. 10:38 ] @
Molim Pomoc,

Kad sa phpmyadminom kliknem kreiraj bazu on samo napravi novi folder sa tim imenom u folderu mysql/data. Medjutim tu vec ima neka njegova baza - folder mysql koji u sebi sadrzi neke tabele. Prilikom instalacije foruma na svom kompu ja navedem ime te baze - mysql i instalacija prodje bez problema. Sad me zanima gdje tu bazu da uploadujem na server (u koji folder) preko ftp-a kad budem instalisao forum na pravom serveru.

Takodje ni na svom kompu prilikom instalacije ne kontam neke stvari. Prvo nije htjeo da instalise forum dok nisam iskljucio i pass i user (root), a kasnije prilikom nove instalacije bilo je obratno, znaci nije moglo bez imena usera za bazu, ali opet nije htjeo sa pass-om.
Da li je sifra za bazu bitna, tj moze li se nesto zloupotrijebiti kad bazu bez sifre postavim na server.

forum phpbb
easyphp

Pomagajte
[ filo @ 02.12.2005. 11:30 ] @
a sto ne citas uputstva?
mysql u default instalaciji nema pasword za korisnika root
folder mysql u data ne diraj
tu mysql smesta neke njemu bitne stvari kao sto su imena korisnika i sifre i jos mnogo toga zanimljivog
ako si vec iz phpmyadmina napravio bazu koja se zove npr. forum onda kad instaliras phpbb navedi ime te baze a ne mysql, a on ce sam napraviti potrebne tabele
a zasto bi uploadovao tu bazu bilo gde kad mozes ispocetka da napravis forum za oko minut ipo?
i moze biti zloupotrebljena pa te zato jos jednom upucujem na mysql i phpbb dokumentaciju. prelistaj malo pre stavljanja foruma bilo gde
[ aceall @ 03.12.2005. 14:58 ] @
Citat:
...ako si vec iz phpmyadmina napravio bazu koja se zove npr. forum onda kad instaliras phpbb navedi ime te baze a ne mysql, a on ce sam napraviti potrebne tabele
a zasto bi uploadovao tu bazu bilo gde kad mozes ispocetka da napravis forum za oko minut ipo?...

phpmyadmin napravi folder forum, jel to to.
Pa valjda tu bazu moram da uploadujem na sever prije pocetka instalacije pa me zanima u koji folder da je stavim
sta imam od toga ako mu navedem ime baze koja ne postoji na serveru
[ crews_adder @ 26.12.2005. 22:26 ] @
http://www.elitesecurity.org/poruka/877709