[ Mister Big Time @ 19.02.2005. 00:10 ] @
Ovako, imam 2 aplikacije koje se različito ponašaju sa prikazom naših slova. 1: WEB prikaz (iz browser-a): Citat: U ŽIŽI JAVNOSTI ŠUĆMURASTI KOLAČIĆI HTML: Citat: <td> U ŽIŽI JAVNOSTI ŠUĆMURASTI KOLAČIĆI </td> MySQL: Citat: U II JAVNOSTI UĆMURASTI KOLAČIĆI MySQL tip polja: Citat: Collation: latin1_general_ci Type: text Dakle kao što se vidi, ovde je kranji rezultat dobar i browser lepo prikazuje naša slova, iako je HTML čudan i neka slova su konvertovana u HTML slovne oznake. Dok je u bazi nešto sasvim drugačije... kao što se i vidi. Da rezimiram: ovo je sve OK, bitno je da browser lepo vidi krajnji rezultat. Sada sledi 2. deo, odnosno druga, maltene ista aplikacija ali koja pravi probleme. 2: WEB prikaz: Citat: U ŽIŽI JAVNOSTI ŠUĆMURASTI KOLAČIĆI (ovo dakle ne valja, trebalo bi da prikazuje slova normalno) HTML: Citat: <td> U ŽIŽI JAVNOSTI ŠU&#262;MURASTI KOLA&#268;I&#262;I </td> MySQL : Citat: U ?I?I JAVNOSTI ?UĆMURASTI KOLAČIĆI Citat: Collation: latin1_general_ci Type: varchar(99) Probao sam da menjam Collation, na latin2_croatian, pa utf8, ali bez uspeha. Menjao sam i tip varchar(99) u Text, kao što je u prvom primeru. Ali opet ništa. Kako je moguće da je gotovo isti prikaz u bazi, i u html-u ali se razlikuju u browser-u?? Unapred hvala. |