[ obradorriuss @ 19.02.2005. 17:35 ] @
Ukoliko je neko pratio moje postove znace otprilike o cemu se radi ali ukratko da ponovim jos jednom. Imam u formi polja PrijemnicaID, Datum, PoDokumentu i Dobavljac. Imam i subformu koja sadrzi polja PrijemnicaID (preko ovog polja su spojena forma i subforma), SifraArtikla, NazivArtikla, Kolicina, JedinicnaCena, JedinicaMere, UKUPNO (ovo polje sam stavio da se izracunava kao [Kolicina]*[JedinicnaCena]). U subformi sam imao opciju kada kursor napusti polje UKUPNO da mi se odigraju 3 stvari, a to izgleda ovako: Private Sub UKUPNO_Exit(Cancel As Integer) If Kolicina = 0 Or IsNull(Kolicina) Then MsgBox "UNETI KOLICINU KOJA SE UNOSI U MAGACIN !!!" Kolicina.SetFocus Exit Sub End If DoCmd.SetWarnings False DoCmd.RunSQL "UPDATE [kartica] SET [kartica].[ulaz] = [kartica].[ulaz] + '" & Kolicina & "' WHERE (([kartica].[SifraPr]=" & NazivPr & "));" DoCmd.RunSQL "UPDATE [kartica] SET [kartica].[MedjuVred] = [kartica].[MedjuVred] + '" & UKUPNO & "' WHERE (([kartica].[SifraPr]=" & NazivPr & "));" DoCmd.RunSQL "UPDATE [kartica] SET [kartica].[TrCena] = (([kartica].[Kolicina]*[kartica].[NabCena])+[kartica].[MedjuVred]-[kartica].[MedjuOduz])/(([kartica].[kolicina]+[kartica].[ulaz])-[kartica].[izlaz])WHERE (([kartica].[SifraPr]=" & NazivPr & "));" End Sub Mene zanima, da li je moguce da obrisem ove SQL update izraze iz opcije UKUPNO_Exit i da postavim da mi se oni odigravaju kada kliknem na dugme "Dodaj" koje mi se nalazi u formi a ne u subformi. To mi je potrebno jer za slucaj da pogresim nesto pri unosu kursor cim izadje iz polja UKUPNO on automatski vrshi sve to, a ja bi kad kliknem dugme DODAJ (na formi) da mi se pojavi MsgBox koji me pita da li zelim da dodam sve artikle u magacin, ukoliko zelim da odradi SQL izraze, a ukoliko ne zelim da ne radi nista, znachi postoji mogucnost izmene. Mislim da bih ja znao odraditi ovaj deo sa MsgBox-om samo mi je problem kod ovog vezano za dugme DODAJ jer se sve to ne vrsi u samoj formi vecj u subformi. Hvala unapred. |