[ legend @ 19.02.2005. 20:28 ] @
OS: XP SP2 Ruter: Sezamov NoName ruter (~Connexant) povezan USBom sa komp Problem: Nakon restarta/paljenja kompa nisam ON LINE dok ne uradim reboot rutera kroz web interfejs (sa podesavanjem da ruter ima javni IP a ne da sam NATovan). Objasnjenje: Kada sam odradio po uputstvima Sezama, sve je ok, ali moja adresa je u tom slucaju NAT-ovana (moj komp ima IP 10.0.0.3) sto ja ne zelim. E sada SAMO JEDNOM promenom u setovanjima rutera (PPP Half Bridge sa Disable na Enable) i nakon save/reboot rutera ja normalno dobijam moj javni IP i koristim net normalno. Medjutim, kada resetujem komp/ili tek upalim imam problem. Iako u network connection pise connected i pise odgovarajuci javni IP, ja nemam pristup netu....i sada radim sedece, odem na podesavanja rutera, nista ne diram, samo uradim reboot (bez save) i nakon desetak sec normalno idem na net sa javnom IP. Nisam siguran ali sa Sezamovim default uputstvima (kada imam IP 10.0.0.3) i posle restarta/paljenja kompa ide sve normalno....znaci samo je problem kada zelim da imam javni IP. Da li neko mozda ima neku pretpostavku sta moze biti problem? Hvala unapred. |