[ EArthquake @ 21.02.2005. 03:41 ] @
e nemam pojma zasto mi se ovo dogadja pa se nadam da mozda neko zna

naime ponekad mi se desi da mi se sistem ukoci i jednia stvar koja pokazuje znake zivota su caps lock i scroll lock svetla na tastaturi koja trepcu

naravo monitor i dalje pokazuje zarznutu sliku

i nmista ne reaguje
zna li ko sta bi moglo da bude

btw nikakvo preopterecenje sistema nije razlog definitivno jer sam kompjuter zaticao u takvom stanju nakon sto sam ga ostavio da radi

inace to je slackware 10.0
[ VRider @ 21.02.2005. 07:29 ] @
Kernel Panic.
Meni se desavao zbog loseg drajvera za bluetooth.
[ EArthquake @ 21.02.2005. 12:21 ] @
iam li nacina da vidim sta mi pravi problem
[ vladab @ 21.02.2005. 13:41 ] @
Promeni drivere. :O) Meni se to desavalo zbog NVIDIA drivera, pa jos uvek koristim one koji dolaze uz sistem, posto mi na onima sa NVIDIA sajta linux puca.
[ japan @ 27.02.2005. 12:06 ] @
jedini drajver koji sam instalirao je za modem, hcfpci, a ovo mi se sve cesce desava. znaci, ili potpuno blokira, i tu ne pomaze nista sem restarta, ili ne blokira potpuno, ali mi u kozoli ispisuje gresku ext2-fs error - could not read inode. jedino sto mogu da radim je da prelazim iz jedne konzole u drugu, a ovu gresku mi ispisuje u svim konzolama, gde god da prebacim.

ovo polako ali sigurno pocinje da me nervira.
[ axez @ 27.02.2005. 14:21 ] @
Mozda hardverski problem?
[ japan @ 27.02.2005. 15:16 ] @
pa kad posle ovoga uradim reset, provera fs-a prodje kako treba, ispravi neke nodove(verovatno greske nastale resetom), i onda radi kako treba. nemam ideju koji hardver bi mogao da bude u pitanju. ali mi je cudno da se ovako nesto ne desava u toku rada, samo kad ga ostavim na neko duze vreme, npr. preko noci. a iz logova ne mogu da nadjem nista mnogo korisno i znacajno za mene. jedino sto mi je sumnjivo je ovo, u /var/log/syslog:

Code:

bonobo-activation-server (japan-5730): iid OAFIID:BrokenNoType:20000808 has a NULL type
bonobo-activation-server (japan-5730): invalid character '#' in iid 'OAFIID:This#!!%$iid%^$%_|~!OAFIID_ContainsBadChars'

guglao sam ove greske, i nasao ih na dosta mesta, ali nigde nesto sto bi meni znacilo.
[ Anarki @ 27.02.2005. 16:57 ] @
deshavalo se to meni sa hcfpci na Mandraku
Slack sa istim nikad nije stucnuo
[ filmil @ 27.02.2005. 17:48 ] @
Citat:
potpuno blokira, i tu ne pomaze nista sem restarta, ili ne blokira potpuno, ali mi u kozoli ispisuje
Na mom računaru ovakve čudne poruke prethodile su kvaru na HDD-u.

f
[ japan @ 27.02.2005. 18:01 ] @
obzirom da se radi o hardu od 120G punom meni bitnih podataka, nadam se da grešiš.
ali, eto stimulansa da se obnovi b-cup :)
[ filmil @ 27.02.2005. 18:31 ] @
Ako su ti podaci stvarno bitni, onda redovno praviš rezervne kopije (backup).

Brza računica:

Koliko košta disk od 120GB za rezervne kopije? 60€?

Koliko koštaju tvoji bitni podaci?

f
[ japan @ 27.02.2005. 18:57 ] @
stvarno bitne podatke redovno bekapujem, naravno.
a i od manje bitnih, imam 80% bekapovano,
a za ostatak sam jednostavno bio lenj.
ali ni tih 20% ne bih voleo da izgubim.

sve u svemu, slažem se sa tvojom računicom...

odosmo u off.