[ Liticovjesac @ 21.02.2005. 06:14 ] @
| dakle, u dremw. sam napravio par rollover od .jpg kako vec uputstvo nalaze (insert rollover ...) Strana je proverena na lokalnoj masini u exploreru i safariju i rollover je radio na oba.
Kada sam prebacio stranu + slike na hosting masinu , rollover ne radi. Pokazuje samo slike _off pozicije. Da li je neko imao slicnih problema? Pomoc? |
[ Br@nkoR @ 21.02.2005. 07:46 ] @
Daj kod da vidimo.
Da li si naveo ispravne putanje do slika?
[ Zlatko @ 21.02.2005. 09:23 ] @
jesi li prethodno uchitao te "_on" slike
(pokushaj da malo zadrzhiz kursor na _off slikama)
[ Ilija Studen @ 21.02.2005. 10:23 ] @
Po meni najbolji je CSS rollover. Kako radi možeš videti na
www.ftn.ns.ac.yu/webteam/novi/ gde je kompletan header (FTN, Hoćeš li da počneš priču) jedan veliki rollover.
Nema potrebe za preloadom jer se slike za oba stanja učitavaju odjednom, a pride ne zahteva nikakve intervencije na markupu da bi radio (dodavanja JavaScirpta, eventi slike i sl.). Znači u potpunosti CSS rešenje, čisto i fleksibilno.
PS: Pričitaj
http://wellstyled.com/css-nopreload-rollovers.html
Poz
[ Radovan__III @ 21.02.2005. 18:01 ] @
I ja preporucujem css rollovere , ali mozda je problem zbog firewall-a ili tako necega.
[ Liticovjesac @ 21.02.2005. 22:14 ] @
Na zalost nije ni jedno od ponudjenih resenja vec nesto sasvim trece. Evo da ispricam resenje, mozda ce nekome pomoci u buduce.
Dakle:
-na kompjuteru A (mac) je napravljena strana u dremweaveru sa mousoverom. U lokalu je sve lepo radilo. Medjutim kada sam prebacio na B kompjuter (linux) na kome se nalazi web server , mouseover nije radio. Na kraju, posle vise pokusaja se ispostavilo da je problem u transferu.
Evo kako.
-sa B kompjutera sam preko ftp klijenta svukao napravljeni fajl sa A kompjutera ( tako mi je bilo lakse jer je na A bio ftp server). U tom skidanju se , iz meni nepoznatih razloga (neko sigurno zna) code pretvarao u jedan jedini red znakova! I to nije radilo.
Kada sam sa A uradio scp (ssh) na B, fajl se prevukao kako treba, redovi su ostali u istom rasporedu kao i na A , i mouse over radi kako treba.
O cemu je rec nemam pojma , ali je proradilo na ovaj nacin:)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.