[ učenik @ 22.02.2005. 15:21 ] @
Imam želju napraviti web stranicu i to sam uradio u ms front page, e sad da ona ne bi izgledala baš onakoo bezveze koji programi mi mogu pomoći da je malo uljepšam i u kakvom obliku ona mora biti prije uplodanja na internet i kako se vrši održavanje stranice? Svi prijedlozi su dobrodošli i unaprijed zahvaljuem!
[ Radovan__III @ 22.02.2005. 16:41 ] @
Citat:
učenik: Imam želju napraviti web stranicu i to sam uradio u ms front page, e sad da ona ne bi izgledala baš onakoo bezveze koji programi mi mogu pomoći da je malo uljepšam

Pa da li ce biti lepsa ili nece to je tvoj posao, i nema veze fo fp-a.

Citat:
učenik: kakvom obliku ona mora biti prije uplodanja na internet i kako se vrši održavanje stranice? Svi prijedlozi su dobrodošli i unaprijed zahvaljuem!

Pa bilo bi dobro da ti je to po folderima html fajlovi i slike, Odrzavanje vrsis sa ponovnim podizanjme stranica na server ( imas malo naprednije tehnike koje zahtevaju znanje npr php-a )
[ baranjac @ 23.02.2005. 01:12 ] @
Ovako ako si uradio stranicu u front page-u ili čitav sajt, tada moraš naći web poslužitelja koji podržava front page ekstenzije i preko ftp protokola uploaduješ stranice na server. Front page sve to obavlja sam. Što se tiče dizajna stranice u front page-u imaš hrpu stvarno dobrih predložaka čitavih sajtova. Jednostavno ideš preko čarobnjaka i predloška korak po korak i dobiješ sasvim solidnu stvar. Ako ti je sve to komplikovano imaš i jednostavnije sisteme izrade stranica u Notepade-u html-om i jednostavno uploaduješ na server npr.[www.powow.com]