[ damnjan @ 23.02.2005. 13:00 ] @
Pomozite mi da podatke dobijene selektovanjem iz MySQL baze web aplikacijom upisem i snimim u neki , npr. Word doc. Dobro bi dosla pomoc u vidu dela koda ili slicno. Hvala! |
[ damnjan @ 23.02.2005. 13:00 ] @
[ boccio @ 23.02.2005. 13:43 ] @
U "klasicni" Word-ov .doc format iz PHP-a ne mozes nikako. Ali ono sto mozes jeste da napravis najobicniji fwrite() txt output i snimis ga kao .rtf
U krajnjoj liniji, mozes i da ga snimis kao .doc, ali poenta je da je plafon koji mozes da postignes iz PHP-a RichTextFormat. [ NikolaVeber @ 23.02.2005. 16:53 ] @
Teoretski je moguce praviti word dokumente, ali za to ti treba WIN server i office instaliran na njemu, moguce i neki plugin... komplikacija.
Ja sam isto to zavrsio sa RTF fajlom. [ MileG @ 24.02.2005. 11:51 ] @
Ukoliko ti moze pomoci snimanje u obican txt dokument, o tome se govorilo na forumu ali evo i nesto malo opsirnije...
http://www.phpnerds.com/article/reading-and-writing-files Sto se mysql tice pretpostavljam da to znas... [ damnjan @ 24.02.2005. 16:59 ] @
Hvala na pomoci!!!
A sta mislite o koriscenju AcrobatWriter-a za report-e. Klikom na ikonu za stampu iz IE, a uz to da je default-ni stampac AcrobatWriter. [ NikolaVeber @ 25.02.2005. 20:50 ] @
Pa ako a.w. pise u PDF fajl, to mozes da uradis i sam iz php-a. Samo sto je tu mana da izvestaji ne mogu da se edituju.
PDF se bez problema generishe iz php-a. A sto se rtf-a tice, moze se pomocu parametara za header postici da ga otvara word, ili sta vec hoces (mada u vecini slucajeva word po defaultu otvara rtf, koliko mi se cini). [ oliver78 @ 25.02.2005. 21:58 ] @
Probaj neku od besplatnih pdf klasa, pomocu kojih generises pdf fajl sa podacima iz baze. Ako se malo pomucis i hoses da se moze menjati sablon samog pdf fajla onda se pomocu fwrite i slicnih funkcija mogu menjati koordinate u samoj php skripti i na osnovu novih koordinata dobiti novi raspored podataka na stranici. Jedna od kojih ja koristim je fpdf i novija mislim da je gfpdf koja podrzava unicod. Ako hoces da probas kako izgleda nesto na ovu temu evo nesto sto sam radio:
http://glogonj.siteburg.com/ user: glogonj1 password: lozinka78 pretrazi prezime: da i probaj da odstampas (host ne podrzava unicode pa se ruzno vidi!) p.s. ne radi u IE ne znam zasto (ne stampa na tom serveru), ali u lokalu funkcionise. [ Goran Rakić @ 26.02.2005. 13:17 ] @
U PHP-u je potrebno da nekako generises sadrzaj dokumenta (MS Word format), a onda da to zajedno sa Content-Type i ostalim header-ima posaljes korisniku. Ono sto je problem je sto MS Word nije javni format i sto je nezgodno generisati dokumente u tom formatu (citanje je nesto lakse ali uvek postoje problemi kompatibilnosti).
Zato se uglavnom koriste eksterni programi koji to znaju (poput samog MS Word-a i COM ekstenzije za PHP, ako se radi o Windows serveru ili OpenOffice Writter koji se poziva iz konzole i slicno) Pored pomenutog OpenOffice-a, pogledaj na Freshmeat-u da li postoji neki jednostavniji (citaj manj) programcic koji dozvoljava ispis ili konverziju u MS Word a koga mozes pozvati iz terminala. Druga mogucnost je da ne generises MS Word, vec znatno jednostavniji RTF dokument. Za to imas gomilu klasa (pogledaj na phpclasses.org [1]) i nije preterano tesko. Kada prosledis dokument.rtf klijentu njegov browser ce ili ponuditi download ili otvaranje (ovde se mozes igrati sa nekim header-ima ali ne radi bas u svakom browseru) programom kojim je definisano otvaranje RTF dokumenata. Uopste, RTF je cesto i bolji od MS Word-a jer alat za njegovu izmenu stize uz sam Windows (Wordpad), a postoje i programi za druge operativne sisteme koji se lepo snalaze sa RTF-om. Medjutim, ako ti bas treba MS Word, moraces da koristis neki od gore pomenutih predloga. [1] RTFGenerator http://www.phpclasses.org/browse/package/1805.html [ damnjan @ 28.02.2005. 09:00 ] @
Olivere78 hvala ti! Bas tako mi nesto i treba bez ikakvih promena pdf file-a!
Moze deo koda dugmeta "stampaj" koji generise pdf izvestaj? Hvala jos jednom!!! [ oliver78 @ 28.02.2005. 18:56 ] @
važne linije:
Code: define('FPDF_FONTPATH','../../font/'); require("../../include/fpdf.php"); $pdf=new FPDF(); $pdf->AddFont('Yutimes','','yhlvcr.php'); $pdf->AddPage(); $pdf->SetFont('Yutimes','',14); $pdf->Text(87,112,$pPrezime); $pdf->Text(87,121,$dat_r); $pdf->Text(87,131,$pMesto_rodj); $pdf->Output(); Ovo je deo koda, pogledaj celokupnu dokumentaciju uz klasu. Nadam se da si je skinuo. [ gagi @ 28.02.2005. 21:49 ] @
Ja sam se mucio oko toga, i nakraju najlaksi nacin mi je bio da napravim RTF (Rich Text Format) file.
Code: <?php header("Content-type: application/rtf"); header("Content-Disposition: attachment; filename=classified.rtf"); echo " _______________[ $id ]__________________ $u_city Firm/Organization: $u_firm Contact person: $u_fname Telephone:$u_phone E-mail:$u_email $website $u_headline $u_content"; ?> [ damnjan @ 01.03.2005. 08:47 ] @
Drugari,
hvala puno za code! Inace klasu sam skinuo juce i proucio je tako da mi je ovaj kod dobra dopuna! Hvala jos jednom!!! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|