[ TomaParComp @ 25.02.2005. 01:03 ] @
Ima li nekog stručnjaka koji će da pomogne.
Lokalna mreža, SBS2003, ruter.
U podešavanjima klijenata stoji da je def.gateway: <adresa rutera>, dns server:<adresa SBSservera>

Probao sam ovako:
http://www.smallbizserver.net/...PageContentID=26&tabid=201

i to kao proradi, tj, promeni se ponašanje int.explorera po klijentima, ali za svaku zahtevanu web stranu server vrati onu njegovu welcome stranu, kako kad u expl. kucaš <adresa servera>

negde očigledno grešim, zar ne
[ AleksandarNS @ 26.02.2005. 19:59 ] @
Citat:
TomaParComp:

i to kao proradi, tj, promeni se ponašanje int.explorera po klijentima, ali za svaku zahtevanu web stranu server vrati onu njegovu welcome stranu, kako kad u expl. kucaš <adresa servera>

aj malo ovo bolje objasni...
[ TomaParComp @ 26.02.2005. 21:42 ] @
Pa ja uradim sve kao što piše u onom uputstvu na linku koji sam ostavio, posle toga internet explorer na klijentu prihvati automatski parametre za proxy server.

Ali...

Kad se ukuca neka adresa on saobraćaj preusmeri na intranet i napiše recimo
www.nokia.com/connectcomputer.... i prikaže svoju default.html.

Jednostavno, posle uključivanja proxya saobraćaj ne ide napolje...

Al nemoj mnogo da se trudiš, evo ja pokušavam nešto da odradim pa javljam.
[ Mihailo @ 27.02.2005. 10:17 ] @
Meni se čini da proxy nije dobro podešen.

Odradi u promptu

"telnet www.b92.net 80"
(crn ekran)
get /

Pa iskopiraj šta piše.
[ TomaParComp @ 01.03.2005. 00:36 ] @
uf, skroz si u pravu, nisam lepo pročitao uputstvo... Tako lepo piše da je to uputstvo za automatsko podešavanje klijentskih eksplorera, a podrazumeva se da je proxy pre toga već namešten.....

E sad pitanje glasi:
1. Da li je moguće aktivirati proxy bez da se instalira ISA server

2. Ako nije, može par saveta za podešavanje ISA servera? (2004)
[ Mihailo @ 01.03.2005. 23:11 ] @
Nije, ali pitanje je koliko ti realno treba ISA, ako je jedini posao da bude proxy? Imaš jednostavna, besplatna rešenje za to.
[ AleksandarNS @ 02.03.2005. 17:55 ] @
ali ako ti treba i firewall....onda ne bi bilo loshe da je imash...
jel to legalan SBS2k3? ako jeste uz njega si dobio i ISA i IIS i sve na gomilu. problem kod SBS-a je shto morash sve da stavish na jedan komp (domain controller)...znachi i ISA bi ti bila na domain controlleru...a to bash i nije preporuchljivo, chak ni microsoft to ne preporuchuje (ali je ipak izdao SBS koji je dosta jeftin paket u odnosu ako bi se sve kupovalo posebno).
[ TomaParComp @ 02.03.2005. 18:16 ] @
SBS je legalan i imam još svašta pored. Imam i ISA server 2004. Već sam bio instalirao ISA 2000 (jedva sam ga posle skinuo :) ali nije hteo da mi radi companyweb, pa bih zamolio par saveta u vezi tog problema, a ja ću sutra instalirati ISA 2004.

To za jedan kompjuter mi odgovora, valjda je bolje da ima firewall na istom kompjuteru nego da ga nema uopšte :) btw imam i hardverski, doduše Pheenet najjeftiniji...
[ AleksandarNS @ 03.03.2005. 07:42 ] @
Citat:
TomaParComp
To za jedan kompjuter mi odgovora, valjda je bolje da ima firewall na istom kompjuteru nego da ga nema uopšte :) btw imam i hardverski, doduše Pheenet najjeftiniji...

pa jeste...nije da nije :)

e...pazi samo kada cesh instalirati isa2004 na DC... (mislim u toku radnog vremena bolje nemoj). jer ce ti blokirati BUKVALNO sve kad se instalira....sve sve sve :) zamisli mog iznenadjenja kada su svi pocheli istovremeno da se zale da neshto ne radi (ona po startovanju sve zatvara)
[ TomaParComp @ 03.03.2005. 18:14 ] @
Pa zato i tražim po neki savet.

Koja su mu najbitnija podešavanja?
[ AleksandarNS @ 03.03.2005. 18:28 ] @
nisam siguran da bih ti dobro objasnio na ovaj nachin...
ima jako dobar saj za to www.isaserver.org