[ Sundance @ 25.02.2005. 12:32 ] @
http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/rootkitreveal.shtml Jedan od najvećih NT kernel haxora jest opet sam sebe nadmašio :) Alatka jest fantastična....jedini problemi koje sam ja dosad vidio jest sa nekim ADS datotekama i datotekama koje NTFS koristi za housekeeping poput C:\$LogFile. NTFS je samodeskriptivan filesystem, pa namjerno skriva neke datoteke koje interno koristi, a njihov popis možete naći ovdje. I što je najkulerskija stvar od svih, ima nativnu podršku za NTFS direktorije, tj. otvara logičku particiju sa CreateFile("\\.\C:", ...) te procesira razliku outputa Win32/Nt* API-ja i onoga što vraća sam izgled filesystema, kako bi detektirao stealth mogućnosti rootkita. Već sad detektira sve poznatije rootkite, ukljućujući poznati hxdef sa kojima je dosta ljudi na ovom forumu imalo problema :> Kul! Ajd postajte komentare, kako radi (i ne radi :), kasnije ću se ja kad mi se bude dalo raspisati o NT rootkitima, kako zaobići ovaj revealer i što nam budućnost donosi, jer znam da malo tko ovdje zna šta su oni i šta sve mogu :p) |