[ Bloodline @ 25.02.2005. 14:04 ] @
Da li neko ima neku informaciju kada li ce adsl doci u Uzice?

Posto su nam natovci sravnili staru i mi podigli jos vecu i lepsu i novu :), pretpostavljam da imamo uslove, ali kad to je pitanje?
[ radovic @ 25.02.2005. 14:06 ] @
2006te.
[ Bloodline @ 25.02.2005. 14:35 ] @
Citat:
radovic: 2006te.

ako znas nesto vise o tome, navedi jos neke stvari oko ove teme.
[ drdrksa @ 03.04.2006. 16:07 ] @
I mene zanima isto, posto sam iz UE. Radovicu, da li bi mogao nesto detaljnije da nam kazes?
[ djricky @ 14.02.2007. 12:44 ] @
Uzicani, (a bogami i okolina) cestitam!

BROKERU, STIG'O TI ADSL!!!
[ broker @ 14.02.2007. 13:25 ] @
Ih, kad sebe je stigo :)
[ salac_ue @ 16.02.2007. 20:18 ] @
Da parafraziram nekadašnju seriju "Đekna"
ADSL još nije stigao, a kad će - nezna se!!!!
Današnja informacija iz telekoma u Užicu glasi da očekuju svakog dana dolazak najavljenih 300 modema za prvu isporuku.
[ vladojko @ 20.02.2007. 10:38 ] @
I stigose li ti modemi?
[ djricky @ 20.02.2007. 14:52 ] @
Citat:
salac_ue: Današnja informacija iz telekoma u Užicu glasi da očekuju svakog dana dolazak najavljenih 300 modema za prvu isporuku.

pa ne prodaje samo telekom adsl...
[ petarta @ 21.02.2007. 08:44 ] @
Ma stigao je.....
Mislim da ovo vise nema smisla! Kao dugogodisnji korisnik EUneta dobijem mail sa porukom da postoji mogucnost prikljucenja na ADSL na mojoj centrali (A TO ISTO STOJI I NA SAJTU EUneta):
Centrale koje imaju tehničkih mogućnosti za ADSL:
Užice
# Centrala Užice
# Centrala Krčagovo
# Centrala Sevojno
# Centrala Terazije
Arilje
# Centrala Arilje
Požega
# Centrala Požega
# Centrala Kosjerić
Bajina Bašta
# Centrala Bajina Bašta
Zlatibor
# Centrala Zlatibor

a onda kada se prijavim za ADSL dobijem mail da jos uvek nema tehnickih mogucnosti. Pa koje ovde lud?
[ vladojko @ 21.02.2007. 10:39 ] @
Ima li ko informaciju koliko je se ljudi uopste prijavilo u Uzicu, i da li ce svi koji su se prijavili dobiti ADSL u prvoj turi...?
[ trco @ 21.02.2007. 10:53 ] @
U prvoj turi ce dobiti oni koji imaju "vezu" u telekomu.
Ostali ce dobiti za 2-3 meseca kada stigne nova tura modema.
[ broker @ 21.02.2007. 12:02 ] @
Samo u Uzicu jeprijavljeno oko 600 korisnika. Od toga su dobar broj radnici Telekoma koji imaju prdnost i popust u ceni.
[ vladojko @ 22.02.2007. 11:08 ] @
Posle ovih vasih informacija, kontaktirao sam poznanika koji radi u telekomu u Uzicu. Informacija koju sam dobio je da ce svi koji su se prijavili dobiti ADSL, i da ce svi modemi stici odjednom, da ne bi ljudi prelazili kod drugih provajdera ako moraju da cekaju na modem i prikljucak. Mozda je i ovo dezinformacija, ko bi ga znao, ali nemam razloga da mu ne verujem.
[ Andragon @ 22.02.2007. 17:23 ] @
Uh ljudi taman sam se obradovao kad sam cuo da je poceo ADSL u nashem gradu,al sad nishta jo5 moramo da cekamo
Ima ga al kao da ga nema ;) bash sam pre neki dan kontaktirao prijatelja u Telekomu,i on kaze da nema pojma nishta o Adsl-u,a ja mu kazem,:"Ma mora da ima pishe na verat-ovom sajtu da je poceo",a on ce meni :" Ma mogu oni da pishu sta hoce ,nema od toga nisht josh u Ue"
Bash sam se razocarao...inace ADSL cekam u Sevojnu,prijavio sam se 30.11 *(od Beocitija mi stigao mail da nemam tehnickih uslova *( al to je sig zbog toga sto sam se posle prijavio u lelekomu))
[ broker @ 22.02.2007. 19:21 ] @
Bice za koji dan. Posto uprava vise nije u Uzicu nego u Kragujevcu, sad Kragujevac ima prioritet.
[ vladojko @ 23.02.2007. 08:51 ] @
Juce sam poslao i matorog u Telekom na salter da pita sta i kako dalje. Rekli da ce ga pozvati za koji dan da potpise ugovor, i da je zaista prvobitno trebalo da bude sve realizovano u par tura. Navodno, promenili su tu odluku i odradice sve odjednom, kao sto mi rece i ortak iz Telekoma. Zivi bili pa videli.
[ vladojko @ 24.02.2007. 11:37 ] @
Citat:
broker: Samo u Uzicu jeprijavljeno oko 600 korisnika. Od toga su dobar broj radnici Telekoma koji imaju prdnost i popust u ceni.

Nije tacno.

Uzice 248
Terazije 50
Krcagovo 61

Znaci ukupno 359 zahteva u Uzicu. E sad, izvan Uzica, u okolini:

Sevojno 36
Zlatibor 22
Pozega 104
Arilje 81
Bajina basta 54
Kosjeric 26
Prijepolje 46

------------------------
Svi ovi iznad crte dobijaju prikljucke u prvoj turi, oprema je instalirana i cekaju se samo modemi.

Do kraja 2007 dobijaju i ovi:

Bela zemlja 5
Nova varos 1
Pora Uzice 9
Priboj 4
Suvodo Prijepolje 3

-------------
Za ove se nista ne zna, da li ce dobiti i kad ce...

Cajetina 4
Visibaba 2
Mackat 1
Krvavci 4
Kolovrat 4
Gorobilje 2

Ne pitajte me odakle mi informacije, kome kazem, moracu posle da ga ubijem :-)
[ salac_ue @ 24.02.2007. 20:24 ] @
@Vladojko
Extra,a kad stižu modemi????
Dobio sam informaciju da su radnici telekoma već pokupili prvu turu (normalno, ko je hteo) za sebe.
Kad mi slepci dobijamo???????????????
[ Andragon @ 25.02.2007. 10:14 ] @
Da!!! I mene to zanima kada ce vec jednom ti modemi ?! Dal iko to zna ?!
[ petarta @ 26.02.2007. 10:56 ] @
Ma ja mislim da nije problem u modemima. Sta ako uzimas ADSL od EUneta ili SezamPro-a? Oni ljudi imaju modeme. Problem je sto to jos izgleda nije gotovo u telekomu, a Telekom ce prvo deliti svojim korisnicima sto je katastrofa! Inace pogledajte u ugovor o ADSL-u sa telekomom. Postoji clan koji Vam zabranjuje VOIP. Dakle zbogom SKYPE!
[ broker @ 26.02.2007. 16:29 ] @
Koliko znam, Telekom je rezervisao sve ADSL portove za sebe, jer ima toliku potraznju da ne moze da ostavi slobodne portove koje ce dati drugim provadjerima. Neki dan je bas izbila frka zbog toga, posto su neki provadjeri vec najavili da ce u Uzicu poceti da pustaju ADSL prikljucke 19. marta, pa im je to sada dovedeno u pitanje.
[ petarta @ 27.02.2007. 10:39 ] @
Ako je tako onda će to biti jedinstveni slučaj u Srbiji, a samim tim i katastrofa. Pa nigde više to Telekom nije radio. To je tako kada imaš monopolistu!
[ broker @ 28.02.2007. 13:12 ] @
Citat:

Kraj iščekivanjima računarski emancipovanih Užičana

Konacno ADSL u Užicu

UZICE.NET: Užice, 28. februar. Iz nezvaničnih izvora, saznali smo da je Telekom sve pripremio za puštanje ADSL priključaka korisnicima u Užicu i okolini. Za sredu, 7. mart je predviđeno da bude održana konferencija za medije na kojoj će biti objavljeno da sledećeg dana (četvrtak) počinje završni deo akcije - potpisivanje ugovora, preuzimanje uređaja i priključivanje korisnika. Nadajmo se da ovaj put neće iskočiti nepredviđene okolnosti koje će dovesti do odlaganja. P.S.

Izvor: [url="http://forum.uzice.net/index.php?topic=6948.msg113139#msg113139"]uzice.net[/url]
[ tdjokic @ 28.02.2007. 15:09 ] @
Prvo slika -

Sada citat: "Koliko znam, Telekom je rezervisao sve ADSL portove za sebe, jer ima toliku potraznju da ne moze da ostavi slobodne portove koje ce dati drugim provadjerima. Neki dan je bas izbila frka zbog toga, posto su neki provadjeri vec najavili da ce u Uzicu poceti da pustaju ADSL prikljucke 19. marta, pa im je to sada dovedeno u pitanje."

Moje misljenje: kao sto se na slici vidi, ima jos mesta za dodatne prikljucke. Mozda je Telekom rezervisao sve prikljucke za sebe jer jos nije instalirao sve sto je predvidjeno. Jeste ruzno, ali je i "monopologicno" da ce prvo dati onima koji su se odlucili da uzmu od njih. Zamislite situaciju da su dali recimo 20% prikljucaka ostalim provajderima, pa ovih 20% potencijalnih Telekomovih ne dobije i onda poludi "Bolje da sam se prijavio kod nekog drugog, eto - oni dobise, a ja ne!"
[ broker @ 28.02.2007. 21:37 ] @
Oni koju su se vec prijavili u Telekom pa posle hteli da predju kod drugih provadjera su vec bili neprijatno iznenadjeni da su ih provadjeri obavestavali da ne mogu da ih povezu jer vec imaju sklopljen ugovor sa Telekomom (iako niko od prijavljenih nije potpisivao nikakav ugovor), te da bi morali prvo da raskinu ugovor sa Telekomom...

Mada, ja sam ocekivao da ce uskoro stvar sa ADSL-om da krene bas zbog toga sto su provadjeri poceli da najavljuju prilicno bliske datume za svoje korisnike, a realno je da ce Telekom da krene prvi.
[ vladojko @ 02.03.2007. 12:42 ] @
U uzicu pocinje ukljucenje korisnika od 6. Marta - centrale centar, terazije i krcagovo
ostala sitna boranija u koju spadam i ja, iz sevojna, pozege, zlatibora i slicno, mora da ceka do 20. marta.
[ Andragon @ 03.03.2007. 12:17 ] @
Pa sto mi obicni moramo ponovo da cekamo?! Ovo stvarno nije normalno...Sta je razlog zbog koga kod nas krece 14 dana kasnije ?!
Kako dani odmicu sve vishe i vishe ludim zbog ADSL-a,postavlja se pitanje da li cu ga uopste doziveti :(
[ vladojko @ 03.03.2007. 12:55 ] @
ne znam koji je razlog - ali tako je... tu sam informaciju dobio iz prve ruke iz telekoma u uzicu, i provereno je tacna. osim ako nesto opet ne promene, po starom dobrom obicaju
[ petarta @ 06.03.2007. 11:53 ] @
Pa danas je 06.03.2007. Načinjeli ga strikane?
Da li ga je neko danas dobio?
[ Andragon @ 06.03.2007. 18:00 ] @
pa da,danas mi rodjak poslao poruku da su zvali njegovu firmu i da gazda sutra ode da potpise ugovor i preuzme modem

Nema redosleda a prvenstvo imaju firme pa onda svi ostali

Inace moje Sevojno zadnje dobija Adsl :( POTVRDJENO!!!
[ vladojko @ 06.03.2007. 21:56 ] @
ko ti je potvrdio, i sta ti je potvrdio?
[ broker @ 07.03.2007. 14:19 ] @
Danas je najveci broj prijavljenih firmi dobilo pozive da preuzmu opremu i potpisu ugovor, a sa njima i dvadesetak zaposlenih u Telekomu. Sutra ce i ostala fizicka lica dobiti pozive.

U Uzicu, Pora i Sevojno nisu ukljuceni ali ce biti za nekih dvadesetak dana.

[Ovu poruku je menjao djricky dana 08.03.2007. u 00:12 GMT+1]
[ kimi ue @ 07.03.2007. 22:22 ] @
Svi koji su se prijavili a zive na Carini i blizoj okolini mogu da zaborave na ADSL u skoroj buducnosti jer svi koji su prebaceni na novu centralu na Carini nemaju vise uslove za ADSL.Voleo bih da ako takvih ima ovde, da se udruzimo i zahtevamo da nas vrate na staru centralu i omoguce nam dobijanje ADSL-a.
[ petarta @ 08.03.2007. 18:48 ] @
Ljudi, danas je osmi, znaci dva dana od kako je "pusten" ADSL u centru Uzica! Da li postoji neko ko ga je dobio ili recimo pise u ovom forumu, a konektovao se preko ADSL-a
[ Miroslav Strugarevic @ 08.03.2007. 22:45 ] @
Danas je priključen jedan korisnik ADSL-a u Užicu. Ne smem da kažem koji je provajder u pitanju pošto je to protiv pravila foruma. Toliko.
[ vladojko @ 08.03.2007. 23:07 ] @
ne razumem sta je tu protiv pravila foruma?? ime provajdera? svasta
[ broker @ 09.03.2007. 08:58 ] @
Povezano je dosta ljudi. Telekom povezuje tridesetak korisnika dnevno.
Prati uzicki forum za sveze informacije.
[ demo96 @ 09.03.2007. 22:47 ] @
Reci brate slobodno.

EUnet je pored Telekoma istovremeno (isti dan krenuo sa uvodjenjem ADSL-a u Užicu). Inače javna je tajna da je Čačak trenutno preskočen jer ovi iz telekome nemaju dovoljno kineskih modema za svoje korisnike koji će uz to platiti setup i ako nisu svesni toga. Tako da ovih dana isto mogu očekivati i Čačani da krenu prvi priključci. Pa nije ni ta Kina daleko.

[ Danex @ 10.03.2007. 11:34 ] @
Poz ljudi, nalazim se na Megdanu i zeleo bih da uvedem ADSL.
Imam par pitanja za one koji se bolje razumeju u ovu temu od mene:
1. Moze li mi neko dati direktan link ka stranici za proveravanje tehnichkih mogucnosti za uvodjenje ADSL-a. Ovde mislim na Telekom-ov ADSL.
2. Moze li se preko neta prijaviti za uvodjenje Telekomovog ADSL-a, ili moram da im idem na noge?
3. Da li mogu da kupim ja svoj modem, poshto sam chuo priche da Telekom daje neke loshe?
4. Koliko vremena treba da bi se realizovao taj ADSL, ukoliko ispunjavam tehnichke preduslove?

Hvala svima
[ broker @ 10.03.2007. 20:20 ] @
Imas na Telekomovom sajtu obrazac za prijavu ali je bolej da prosetas do poslovnice i licno ostavis zahtev.

ADSL modem mozes sam da kupis ali ces svakako morati da uzmes i onaj koji daje Telekom.

Sto se uvodjenja tice, veovatn ces se nacekati dok zavrse sa instalacijama do sada prijavljenih korisnika kojih ima oko 700 a vrse povezivanje tempom od 30-tak dnevno.
[ broker @ 10.03.2007. 20:23 ] @
EUnet je ispusio zato sto je njihov partner gradac.net zatrpao Uzicane spamom reklamirajuci svoj ADSL putem emaila.
[ keltyydda @ 12.03.2007. 12:37 ] @
Ja sam zahtev podnela pre 4 meseca... i bila je prica danas - sutra. Sada cekam adsl i nadam se da ce tim tempom stici za desetak dana... samo se nadam.
[ demo96 @ 16.03.2007. 22:37 ] @
Broker ima zanimljive informacije.

MADA NEŠTO MNOGO FORSIRA OVAJ TELEKOM. ŠTA TI JE PROVIZIJA. ČUDO JEDNO
[ bukovski @ 16.03.2007. 23:40 ] @
haha mog se kladim da covek nema nikakvu proviziju za bilo kog ADSL provajdera :) heheh cudan svet
[ broker @ 17.03.2007. 07:51 ] @
Provizije od Telekoma mogu da se uzmu samo kad su u pitanju veliki igraci :)
Ja nema pojma na koji nacin ti mislis da ja Telekomu uzmem proviziju, ako znas neki, javi :)
[ demo96 @ 17.03.2007. 10:01 ] @
Ne znam šta da kažem na ovo. Vidim da ih nešto mnogo forsiraš iako su najskuplji.

Moji razlozi su jednostavni:

Koristim jeftiniju uslugu!
Imam tehničku podršku 365x24!
IMAM KVALITETNIJI PROTOK!!!
Dobijam instalaciju na licu mesta!
Ne kupujem kablove od splitera do računara... konektore...
U slučaju kvara na modemu (sagem - nije telekomov kinez) automatski dobijam drugi bez obzira na garanciju...

I da ne dužim. Mogu da monterima skuvam kafu... a i ne moram.

Koristim EUnet a link za prijavu je https://my.eunet.yu/adsl/

Besplatan broj tehničke podrške je 0800 300 400

Mislim da je ovo dovoljno dobar odgovor zašto nisam za Telekom.
[ broker @ 17.03.2007. 16:43 ] @
Otkud ti to da ja forsiram Telekom?

Ja samo koristim vrlo jednostavnu logiku: svi ostali provajderi su samo preprodavci Telekomove usluge. RAde za procenat i koliko god jeftinije naplatili to znaci da su uskratili neki nivo usluge.

Druga stvar, Telekom takodje isporucuje Sagem, bar su ga u uzicu dobili svi kojirsinici koji nisu na staticnoj IP i takodje daje garanciju na uredjaj. I vazna stvar, HAUWEI (kinez) je bolji od Sagema, mada su oba manje - vise isto s*anje. Telekom uz oba uredjaja isporucuje sve potrebne kablove, tako d ane znam sta si mislio pod tim da ne moras da kupujes nekikabal.

Bolji protok ne mozes da imas kako god okrenes, vise puta je ovde objasnjavano zasto. :)

A EUnet sam pomenuo samo iz jednog razloga: sto su spamovali Uzicane reklamirajuci svoju uslugu. Spam i ozbiljan biznis ne idu zajedno, to kaze cak i nase pravosudje koje je spam zakonom zabranilo i predvidelo veoma ostre kazne za takve vrste zloupotreba.

[ demo96 @ 17.03.2007. 17:28 ] @
Broker, stvarno ne kapiraš neke stvari.

Ako provajderi rade za procenat šta je onda sa malim provajderima gde su oni i što oni ne rade ADSL??? Što ga ne radite sami kao perspektivna mreža.

Stvar je jednostavna.

Da bi radio ADSL moraš imati najmanje 1.000 zakupljenih portova + na svaka 32 porta najmanje 1MB/sec protoka. Ako ti nešto ostane onda je to tvoje. Znači zakupiš, formiraš cenu i onda o kojim procentima govoriš. Znači svako radi za sebe.

Dalje da li je po tebi normalno da Telekom i dalje drži monopol na Telekomunikacije koji je istekao 2005. godine, da malo ko u Srbiji može da dobije dozvolu za Wireles mreže itd. PS Da li ste vi dobili takvu saglasnost ili dozvolu???

Da li je normalno da npr EUnet koji po tebi radi za neki procenat ima jeftiniju cenu od Telekoma i bolji zagarantovani protok.

Gde je tu logika, kupim nešto od tebe pa preprodam jeftinije.

Link za telekomov cenovnik http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/adsl.aspx?ac=solo&br=5 (5.000 setup + 1208* din mesečno za 256/64 odnosno 1.425,44 statička adresa 2700* odnosno 3.186 Mailbox veličine 20MB)

Da ne ispadne da reklamiram Eunet link sa cenovnikom je http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=12887 Uglavnom uočićete solidnu cenu u odnosu na Lelekom (flat 256 1390 sa pdv-om a fiksna IP 500 din mesečno - samo 2686 din jeftinije od telekoma.

Link sa popustima (djaci, studenti....) http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=12904

Vidim da lično nisi još uveo ADSL.

Pošto su me kao svog korisnika ovi EUnetovci "spamovali" (valjda je normalno da mi kao moj internet provajder pošalju svoj bilten o uslugama i popustima za svoje korisnike), tako ti se ja prijavim na sajtu...

E pa. Dodju ti oni kod mene, snime situaciju gde je telefonska linija, koliko telefona imam u kući, gde je računar.

Elem. Ćale kada je radio kuću, uveo normalno jedan telefon, utičnica na spratu, utičnica na prizemlju a kabal zacementiran u zidu a telefona po kući na sve strane... Da ne dužim, varijanta je bila ili 4 nova splitera ili novi kablovi po kući. Izabrali smo lakšu varijantu tako da su face ugradile nekoh 25 m kabla do računara koji se nalazi na spratu, pošto smo spliter postavili u prizemlju. I nemadoše ljudi vremena ni za kafu.

Neko je pomenuo da su kablovi u kompletu.
[ demo96 @ 17.03.2007. 17:35 ] @
Nego ljudi da se ne objašnjavamo više Broker i ja, svako ima svoje mišljenje.

Zanima me kako vam radi ADSL, koliko ste zadovoljni... Valjda je to tema ovog foruma

Zanima me kako radi RapidShare kod vas.

Ja sam provalio jedan domaći sajt i kupio nalog za mesec dana + uzeo sam fiksnu IP.

Ne gasim računar već danima...
[ broker @ 17.03.2007. 21:52 ] @
Citat:
demo96:
Ako provajderi rade za procenat šta je onda sa malim provajderima gde su oni i što oni ne rade ADSL???

Koliko znam, danas svaka susa radi ADSL. Ako mu je mnogo da sam zakupi portove, udruzi se sa jos nekim pa to rade zajednicki.

Citat:

Što ga ne radite sami kao perspektivna mreža.

Mislis na wireless.uzice.net? To je nekomercijalna mreza koja se ne bavi internet provajdingom.

Citat:

Da bi radio ADSL moraš imati najmanje 1.000 zakupljenih portova + na svaka 32 porta najmanje 1MB/sec protoka.

Tu ti je i kljuc "jeftinoce. 32 porta na 1 mbps je preterano velika agregacija. O cemu se radi saznaces uskoro posto si vidim, odmah legao na full download. Takvi korisnici prvi nauce sta znaci agregacija i negarantovan protok.

Citat:

Znači zakupiš, formiraš cenu i onda o kojim procentima govoriš. Znači svako radi za sebe.

Kupis od Telekoma sa popustom pa prepordajes sa ugradjenim svojim procentom.

Citat:

Dalje da li je po tebi normalno da Telekom i dalje drži monopol na Telekomunikacije koji je istekao 2005. godine, da malo ko u Srbiji može da dobije dozvolu za Wireles mreže itd. PS Da li ste vi dobili takvu saglasnost ili dozvolu???

Ovo je off topic ali koliko da pojasnimo: dozvole za licncne opsege je dobilo nekoliko provadjera, ne samo Telekom. Opet, sto se tice http://wireless.uzice.net, koju pominjes, to je nekomercijalna mreza koja radi nanelicencnom opsegu, za koji ne treba ni saglasnost niti dozvola.

Citat:

Da li je normalno da npr EUnet koji po tebi radi za neki procenat ima jeftiniju cenu od Telekoma i bolji zagarantovani protok.

Naravno da nije. EUnet je ogranicen samim uslovom da na 1mbps mora da ima 32 porta, sto samo po sebi znaci da ne moze da garantuje protok.

Citat:

Gde je tu logika, kupim nešto od tebe pa preprodam jeftinije.

Kupis jeftinije, razmutis i razblazis pa prodajes po nizoj ceni.

Vidim da lično nisi još uveo ADSL.

Lose vidis. Uveo sam ga i to ne jednom, nego dvaput (kod kuce i u firmi)

Citat:

Pošto su me kao svog korisnika ovi EUnetovci "spamovali" (valjda je normalno da mi kao moj internet provajder pošalju svoj bilten o uslugama i popustima za svoje korisnike), tako ti se ja prijavim na sajtu...

Ti si mozda njihov korisnik pa te nisu spamovali, ali zato ostale, koji nisu njihovi korsinici, jesu.

Citat:

Elem. Ćale kada je radio kuću, uveo normalno jedan telefon, utičnica na spratu, utičnica na prizemlju a kabal zacementiran u zidu a telefona po kući na sve strane... Da ne dužim, varijanta je bila ili 4 nova splitera ili novi kablovi po kući. Izabrali smo lakšu varijantu tako da su face ugradile nekoh 25 m kabla do računara koji se nalazi na spratu, pošto smo spliter postavili u prizemlju. I nemadoše ljudi vremena ni za kafu.

Ne vidim kakve ovo ima veze? Da ti to nisu uradili oni, uradio bi neko drugi.

To i dalje ne menja stvar da su oni obicni spameri.

[ demo96 @ 17.03.2007. 22:32 ] @
Očigledno nisi pročitao post pravilno, i tumačiš sve u korist Lelekoma. Nije mi samo jasno kakvu korist imaš od toga.

Naglasio sam najmanje 1 megabit!!!
Naglasio sam cene.
Naglasio sam fiksnu IP adresu koja je 8 puta jeftinija od Lelekomove. (možda ima lošiju "agregaciju")
Naglasio sam uslugu za ĐŽ na licu mesta. Izvini pošto ja možda nemam blage veze, da li bi bio ljubazan da mi odradiš instalaciju za DŽ (ne znam na koga drugog si mislio kada kažeš uradio bi to neko drugi. "Lelekom nema ekipe na terenu")

....

DA pojasnimo 2+2=4 i slovima četiri

Baš me zanima za koliko meseci ćeš da promeniš provajdera.

Obrati pažnu i na druge postove vezano za Lelekom. Da nisam čuo od drugara iz BGD-a o visoko kvalitetnom Lelekom ADSL-u možda bi se i ja navukao na njega kao i 40% ostalih korisnika interneta u Srbiji.

I pogledaj malo i postove ostalih foruma http://www.elitesecurity.org/t...elekom-ADSL-akcija-sarena-laza

Ipak mislim da je potrebno malo više informisanja u ovom slučaju.
[ tdjokic @ 18.03.2007. 00:21 ] @
Citat:
demo96: Broker, stvarno ne kapiraš neke stvari.
Ovo je na granici uvrede, ali to nam je vec nekakva navika, kad moze kapitalni ministar javno da govori da je jedna poznata novinarka toliko nikakava da joj ne bi dao ni da mu pusi k***c, onda i mi ostali mozemo da se salimo na slican nacin.

Inace, tvoji postovi su ono sto se obicno naziva "navijacki". Ja sam doduse u nezahvalnoj situaciji, jer sam presao oktobra prosle godine sa Verata na Telekom, pa neko moze reci da i ja dobijam proviziju od Telekoma da ga branim sto nije tacno, niti ga branim. Verat je bio sasvim OK, a napustio sam ga zbog nekih svojih (pogresnih) procena i ljudima svaka cast.

Ipak, smatram da Telekom ne treba toliko pljuvati, ne zbog njih, nego zbog nas koji ga pljujemo (da, i ja ga pljujem cesto, jer imam tu ruznu "vrlinu" da cim primetim nesto sto je po mom misljenju nepravedno, ja to pljujem, bez obzira sto sam zbog toga bezbroj puta nadrljao). Jednostavo je nemoguce da su jedni "djavoli" a drugi "andjeli" i ovako intenzivno pljuvanje izaziva sumnju u objektivnost onoga ko iznosi neki svoj stav. A ti ocigledno ne kapiras da si, u krajnjoj liniji, ipak korisnik Telekoma via Eunet (izuzev ako Eunet nema neke svoje linkove ka svetu, u kom slucaju se izvinjavam).

Prica sa "ekipom na terenu" ti je i smesna i glupa. Smesna, jer ni jedan provajder nije duzan da ti razvlaci zice po kuci. Instalacija ADSL uredjaja je toliko jednostavna da je vecina provajdera ubrzo napustila praksu sa pocetka da idu po kucama i instaliraju. Glupa, jer to sto ti je toliko hvaljena "ekipa na terenu" uradila je bez veze. Ocigledno je, da sa sobom NISU IMALI filtere, male, estetske, prakticne, koji se jednostavno ubodu kod svakog telefona (naravno, moras imati savremene konektore, sto valjda imas) i gotovo. Jos ostane dosta vremena da popiju kafu. 25 metara kabla? Cista budalastina. Izgleda da ovde znaju samo za splitere a ne i za filtere. Evo kako izgleda filter:

a ima cak i manjih i lepsih i skoro neprimetnih.

Sto se paketa tice, ne bih znao sta da kazem, dok ne navedes konkretan paket, jer Eunet ima citavu paletu paketa i usluga, a cilj tog pristupa je sto ekonomicnije poslovanje za njih, sto podrazumeva raznorazna ogranicenja i diferencijaciju korisnika. Koliko mi je poznato, to je neki nas "patent", jer su korisnici jos neuki i nezahtevni, inace, bilo kakvo ogranicavanje na bednih 256 ili 512 Kbit/s je negacija ADSL-a kao takvog i mislim da ga u nasem okruzenju ili nema ili je beznacajno.
[ broker @ 18.03.2007. 08:18 ] @
Demo, pa ja sam prvi da opljujen po Telekomu kad god ne rade kako treba, samo sam objektivan i pljujem kada za to zaista ima razloga, isto kao i druge provajdere. :) Da li si mozda video da sam ja pljuvao EUNET-ov ADSL? Jok bato, ja sam ih pljuvao jer su spamovali.

A Telekom cu tek da opljunem, kada prodje malo vremena pa se stabilisu stvari. Jos uvek je ovo u nekom test rezimu pa nema svrhe kritikovati kada je realno da im ne radi sve kako treba i da svaki cas nesto prekonfigurisu.
[ Andragon @ 19.03.2007. 14:51 ] @
Danas sam svratio do Telekoma cisto da se raspitam ima li kakvih novosti za Sevojno
Gospodja mi rece da bi trebalo od sutra tj. narednih dana da krene distribucija...mada cisto sumljam da ce skoro sta biti

Ako ko sta sazna neka javlja...
[ vladojko @ 19.03.2007. 16:06 ] @
Tako su rekli jos pocetkom meseca, da uzice krece od 6. a sevojno od 20. marta. Za uzice su ispunili obecanje, nadajmo se da ce i za sevojno odrzati rec.
[ dushkoue @ 21.03.2007. 18:41 ] @
Da li je nekome stigao racun i da li neko zna da li se placa setup 5000 din ?
[ salac_ue @ 22.03.2007. 00:18 ] @
Juče sam u Telekomu dobio informaciju da se za Sevojno čekaju modemi da pristignu, pa da se pušta u rad.
Tačan datum za dolazak modema neznaju, očekuje se svakog dana.
[ tdjokic @ 22.03.2007. 01:46 ] @
Citat:
dushkoue: Da li je nekome stigao racun i da li neko zna da li se placa setup 5000 din ?
Ja sam dobio racun i morao da platim, jer sam ADSL dobio odavno, jos oktobra (prelazak sa jednog ISP na drugi), znaci pre promotivnog perioda. Ti ne bi trebalo da platis. Inace, nije 5000, nego 5.900, zaboravio si PDV. Znaci - skoro 6.000!
[ vladojko @ 22.03.2007. 10:48 ] @
Tako rekose i mom matorom, da se cekaju modemi za Sevojno. Ko da stizu sa severnog pola a ne iz Beograda...
Najcrnje je sto ja vec imam modem i njihov modem necu ni koristiti najverovatnije :-(
[ dushkoue @ 22.03.2007. 11:48 ] @
Neobee i Sezam je pustio ADSL u Uzicu!Pusteni su prvi korisnici jos juce. Ne radi samo telekom.Bitno je da ste se prijavili na vreme.
[ demo96 @ 22.03.2007. 12:05 ] @
EUnet je takodje priključio par novih korisnika i nastavlja dalje. Čekalo se samo da Telekomu stignu modemi (za njihove korisnike).
[ Andragon @ 22.03.2007. 19:19 ] @
U sto mrzim kad pitash nekoga kada ce a on ti kaze uskoro a to uskoro traje 20 dana :(
Ne verujem da ce skoro u Sev...ove sedmice nece sig.
[ dushkoue @ 23.03.2007. 14:23 ] @
Neobee (Controlpoint) radi ADSL, po prijavljenom redu i 2000 din je setup.
Sezam salje modeme Post Expressom, ima nas sve vise Era na netu!!!
[ petarta @ 25.03.2007. 23:05 ] @
Da li je počelo van centra u Užicu? Rečeno je 20-og, a danas je 26.
[ Andragon @ 26.03.2007. 19:20 ] @
Izgleda da jos uvek nema nista...Mene iskreno sramota vise idem u Telekom i dosadjujem jer ionako znam odgovor,:"Sad ce,samo sto nije..."
[ dr_ambis @ 26.03.2007. 23:18 ] @
Ma stigo ljudi.

Evo ja vec 17 (precizno) dana imam ADSL.

Radi lepo.

Kanter lag = 30-40ms

download prosek 27 kb zna da bude i 33 nekad (retko)

mislim radi lepo.

Samo me nerviralo sto sam ga cekao ovoliko (prijavio se u Septembru) i sto, da budem iskren moras da maltretiras telekom i da zoves svaki dan.

Prva tura od 700 prikljucaka su telekomovi radnici koji su se prijavili i firme i privatni korisnici koji preostanu. Sledeca tura u aprilu je ostatak.

Najbolje je otici kod njih ( u narodnoj biblioteci su na spratu) i pitati ih konkretno. Tamo dele i modeme i potpisujete ugovor.

[ Andragon @ 27.03.2007. 07:49 ] @
Ma Ok za Uzice to svi znamo...nego ostala okolina oko uzica,sevojno,pozega josh uvek nema nista
Probacu danas ponovo da zovnem telekom
Rekli su da se posle 20etog poceti u Sevojnu a Nije
ima da im se ......
[ kordaUE @ 28.03.2007. 13:01 ] @
Sevojno sutra dobija ADSL !!!!!
(salacue pisao poruku)
[ vladojko @ 28.03.2007. 13:08 ] @
moj matori danas uzeo modem i potpisao ugovor. sevojno, naravno...
[ Andragon @ 28.03.2007. 14:04 ] @
evo i ja sam dobio konaco :D Ovo je prvi post ;) Modem inace Huawel Radi ki sat :)
[ broker @ 28.03.2007. 15:36 ] @
Kul, hajde kacite se na dchub dc.uzice.net kako ko dobije modem da vas vidimo.
[ salac_ue @ 29.03.2007. 14:42 ] @
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nakačih se i ja na taj ADSL !
Stigao i u Sevojno!
Sad malo da vidimo kako to sve radi.
Huawei smartAX MT822 je u pitanju.
Šta se priča, kakav je modem u pitanju?
[ Goran Nikolovski @ 29.03.2007. 14:49 ] @
Zašto svi greše? Nije u pitanju Huawei smartAX MT822 nego
Huawei smartAX MT882 ...
[ salac_ue @ 29.03.2007. 21:10 ] @
Citat:
Goran Nikolovski: Zašto svi greše? Nije u pitanju Huawei smartAX MT822 nego
Huawei smartAX MT882 ... :D

Čovek u pravu, jes 882 :)
[ vladojko @ 31.03.2007. 19:02 ] @
evo i ja ga prikacih, cale je samo spustio onu telekomovu roze kesu u jedan cosak, i sacekao da ja dodjem da povezem skalameriju. :-)
proradilo iz prve, i za sada radi sasvim lepo. Moj standardni brzinski test, newsleecher pokazuje 56 kB/sec, super konstantan protok.
U odnosu na ono sto sam imao pre u sevojnu (dial-up), otprilike 20-tak puta brze. U odnosu na ono sto imam u belgiji u stanu (kabal 20 Mbit/sec), oko 40 puta sporije :-)))

HVALA TI LELEKOMU, beskrajno sam ti zahvalan ;-)
[ salac_ue @ 01.04.2007. 07:19 ] @
[quote]vladojko:  U odnosu na ono sto imam u belgiji u stanu (kabal 20 Mbit/sec), oko 40 puta sporije :-))) quote]

Povedi i mene u Belgiju :))))
[ salac_ue @ 01.04.2007. 07:23 ] @
[
Citat:
vladojko: U odnosu na ono sto imam u belgiji u stanu (kabal 20 Mbit/sec), oko 40 puta sporije :-)))

HVALA TI LELEKOMU, beskrajno sam ti zahvalan ;-)

Povedi i mene u Belgiju
[ vladojko @ 01.04.2007. 12:14 ] @
ma sta ces tamo dal si normalan
vidis da ja vise volim sevojno, sad kad radi ovaj adsl necu da mrdam odavde ko da se ne valja ;-)
[ ovojeadresa @ 05.04.2007. 12:55 ] @
Telekom ADSL stigao u Požegu. Modem Sagem.
[ Danex @ 05.04.2007. 19:15 ] @
Prikljuchio sam se i ja na EUnet ADSL. Za sada sam zadovoljan, ali josh uvek nisam izvukao maximum iz njega, tek ochekujem to.
Interesuje me koje p2p program(e) koristite, i kakva su vam isksutva sa torrentima (najbolji pretrazivachi, najbolji programi sa skidanje torrent-a)?

Da li neko zna kako konfigurisati DC++ da kvalitetno radi na ADSL-u, i ovaj hub shto je gore pominjan, da li je to hub na DC++?
[ broker @ 06.04.2007. 07:48 ] @
Jeste, DC++, zakaci se pa cemo ti na licu mesta ispodesavati konekciju.
[ apetar @ 06.04.2007. 12:07 ] @
Desava li se nekome da veza preko Telekoma cesto puca. Ja sam sinoc dobio prikljucak i za 16 sata koriscenja veza mi je pukla cca >10 puta, npr ne mogu sa rapidshare da skinem ceo fajl bez pucanja! To mi se desava samo kada imam neki dload ili mnogo otvorenih strana u firefoxu.

Code:
Apr  5 19:38:51 phearless pppd[8876]: Connection terminated.
Apr  5 19:44:03 phearless pppd[8890]: Connection terminated.
Apr  5 21:12:50 phearless pppd[8891]: Connection terminated.
Apr  6 03:19:59 phearless pppd[16057]: Connection terminated.
Apr  6 03:25:19 phearless pppd[17304]: Connection terminated.
Apr  6 10:33:04 phearless pppd[18681]: Connection terminated.
Apr  6 10:54:23 phearless pppd[18681]: Connection terminated.
Apr  6 11:27:07 phearless pppd[18681]: Connection terminated.
Apr  6 11:32:10 phearless pppd[18681]: Connection terminated.
Apr  6 12:03:47 phearless pppd[12525]: Connection terminated.
Apr  6 12:20:10 phearless pppd[12525]: Connection terminated.
Apr  6 12:40:08 phearless pppd[12525]: Connection terminated.

[ ovojeadresa @ 08.04.2007. 22:53 ] @
Meni za sada radi odlično. Juče skinuo oko 500mb bez ikakvih problema.
[ cmarojko @ 17.05.2007. 02:09 ] @
Ljudi, zna li ko jel ADSL dostupan za brojeve koji su sa centrale na Pori...brojevi koji pocinju sa 541 i 542? Niko nista o tome ne govori a bas me interesuje....
Hvala unapred...
[ broker @ 17.05.2007. 07:38 ] @
Bice valjda objavljeno kada nameste tehniku.
[ Imm[]rt4lis @ 17.05.2007. 16:32 ] @
shta je sa protokom preko dana, kakva iskustva imate sa eunetom/telekomom ?
[ cmarojko @ 03.09.2007. 23:47 ] @
Izgleda nista od Pore....jos godinu dana cekanja....a i pitanje je hoce li biti :PP..........
[ cmarojko @ 23.10.2007. 23:14 ] @
Ova tema tacno moze lock...........nikakav napredak......