[ Leftist @ 26.02.2005. 11:48 ] @
| Problem je u sledecem: hocu da igram odredjenu igru (go, ako to nekom nesto znaci) iz racunarskog centra ciji je proxy veoma selektivan po pitanju portova. Da li je moguce napraviti bash ili perl skriptu koja ce da prica sa serverom po portu 7777 a samnom po portu 80? Moze li se to uraditi na neki drugi nacin? Moze li mi neko reci makar sta da guglam, na koje sh/perl komande da obratim paznju?
|
[ Leftist @ 26.02.2005. 22:32 ] @
Eto mene u Perl forumu. Ajde sad da pojasnim malo: razlog sto pitam za skriptu je to sto takvu skriptu mogu da postavim na svoj sajt i sto mi nije pao na pamet drugi nacin da uz pomoc raspolozivih sredstava to postignem. To naravno ne znaci da iskljucujem bilo kakvo drugo resenje (osim ako ono glasi "podigni svoj server pa preusmeravaj gde sta 'oses" i sl.). Mene u svakom slucaju ceka man bash, man telnet i onih par man perl* -ova kad dodjem kuci, ali to je golema hrpa podataka, pa sam se ponadao da cu makar saznati sta treba da trazim.
[ VRider @ 27.02.2005. 16:31 ] @
Perl ti tu nece mnogo pomoci.
Taj perl skript treba da pokrenes opet negde van mreze RCa, da bi mogao da pristupi portu 7777, a ako imas gde da pokrenes to, onda bolje iskoristi proxylb.
[ mpapec @ 27.02.2005. 17:42 ] @
[ Leftist @ 02.03.2005. 15:49 ] @
Hvala na linku. Videcu hoce li to moci da radi. Ja sam u medju vrmenu napravio neke trivijalne skripte koje pozivaju expect ili telnet, ali na veratu nisu htele da se izvrse (sa mog apache-a kuci jesu), tako da ne znam koliko u stvari slobode imam po pitanju cgi skripti.
[ random @ 09.04.2005. 18:12 ] @
Napravi ssh tunel preko nekog hosta koji nije na akademskoj mreži.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.