[ Cyberghost @ 28.02.2005. 08:07 ] @
Win Xp i MDK 10.1. Win treba da se Uninstall i ponovo installira a da se ne narusi MDK 10.1 i Grub. Jel je moguce da se ovo uradi a da ne moram da radim repair Grub-a i druge zezancije.

2. pitanje, jel Linux ne pravi problema kada mu se doda jos jedan HDD?

3. Da li je pametno povecavati i smanjivati velicinu Linux i Win particija iz PM?
[ tdjokic @ 28.02.2005. 08:30 ] @
1. Nisam bas siguran, ali mi se cini da ti je popravka gruba laksa nego taj "jednostavniji" nacin kod koga grub ostane nedirnut. Koristim Mepis (nemam Windows) i on ima vrlo jednostavnu GUI alatku za ponovno instaliranje gruba sa Live CD-a.

3. Vise puta su se pojedini korisnici zalili na PM. Licno ga nisam nikad koristio.
[ psihodel @ 28.02.2005. 09:21 ] @
3. Ne bih ti preporučio da čačkaš win Linux particije preko PM-a. Ja sam imao par loših iskustava sa PM-om 8.0 u radu sa Win particijama, a ako sam dobro primetio PM može da radi samo sa EXT2/EXT3 fajl sistemom, pa ako imaš recimo ReiserFS, opet ne bi bilo preporučljivo da ga čačkaš.
[ vbraca @ 28.02.2005. 10:04 ] @
Što se popravke GRUB-a tiče to ti definitivno sledi nakon reinstalacije Win-a
Pretpostavljam da Mandrake ima neku opciju popravke bootloader-a sa instalacionih CD-a ili pogledaj ovde na forumu kako da sa diskete popraviš GRUB.
Što se tiče PM-a i čačkanja particija iz ličnog iskustva ti ne preporučujem da ih diraš nakon završene instalacije Linux-a.

Pozdrav,
[ Bastard @ 28.02.2005. 15:51 ] @
Posle instalacije windowsa ubaci cd1 od mandraka i restartuj pa stavi first boot cd i bootuj sa cd-a.Zatim napisi rescue i prati opcije.Mislim da je lako naci opciju za lilo.
[ dandellion @ 03.03.2005. 01:45 ] @
popravljanje GRUBa posle reinstalacije je minut i po posla... i mnogo je jednostavnije samim instal diskom linuxa nego bilo kojom mudrolijom koju mozes da smislis....

sa novim hardom ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema, narocito ako sve to vozis na iole novijoj plochi

a i particionisanje bih radio iz instalacije linuxa koja je napravila prvobitne particije.... taj deo linuxa mi se uvek pokazivao kao jako pouzdan

[ Cyberghost @ 03.03.2005. 07:25 ] @
>
E tako vec moze, mislim glupo bi bilo kad jednom napravis particije da ne
mozes da ih menjas, kao ni da instaliras nov Window$. Pozdrav i hvala na
odgovoru
[ FormatC @ 03.03.2005. 21:09 ] @
Možeš i da postaviš grub ili lilo na disketu pa da sa nje butuješ.