[ boris_ljubisavljevic @ 28.02.2005. 14:15 ] @
ajde pomoc ako mozete kako bi mogao da se u mrezim sa drugarima iz susedne zgrade ako je razdaljina negde oko 50m i sta bi trebao da kupim kao i varijante koje bi mogle da budu?
[ tweeester @ 28.02.2005. 15:48 ] @
na 50 m? UTP kabl i najjeftinija mrezna karta i gotovo ...
[ broker @ 28.02.2005. 15:55 ] @
I malo sajle i neko ojacano crevo predvidjeno za vanjske uslove.
[ boris_ljubisavljevic @ 28.02.2005. 17:26 ] @
e sve je to kul ali mislim da sam se presao za daljinu mozda bi mi trebalo negde oko 70 m a mozda i manje.
Ali me zanima koliko kosta m tog kabla koji si naveo kao i da li ce da se osteti leti od uticaja sunca posto bi bio izlozen napolju.
Ako znas napisi

POZDRAV
[ Marcony @ 28.02.2005. 18:16 ] @
UTP do 100 m i to uzmi onaj sa punim presekom. Metar kabla moze da se nadje za 15 - 30 din/m, zavisi gde uzmes (mada cuo sam i za cene od 60 din/m!!!)

Sve atmosferske pojave uticu na kabl. Sunce, kisa, vetar, sneg, grad...Kao sto je rekao broker, najbolje je da ga stavis u jedno crevo, a kroz crevo sprovedes sajlu. Na taj nacin si ga zastitio od istezanja, kise...
[ queens @ 28.02.2005. 23:51 ] @
a crevo je nesto uzasno jeftino...mi ovde smo placali ispod 10 sinara po metru...mislim da je bilo 8 din ne secam se bas...mozda nadjes i jeftinije...malo je zeza provlaciti to kroz crevo...ali snacices se valjda :)
[ boris_ljubisavljevic @ 01.03.2005. 14:51 ] @
Zanima me samo koje crevo treba da bude i kako cu to da postavim od zgrade do zgrade.Ne znam da li moze.Posto izmedju noramlno postoji ulica.
Ali i kako cu recimo da provucem kabal kroz crevo ako mi treba vise od 60 m mislim stvarno deluje mi tesko ostvarljivo ali ako vi kazete da mozee onda da pokusamo i tako.
[ stevija @ 04.03.2005. 23:33 ] @
A sto ne probate sledecu stvar
Ljudi koji su u istoj zgradi da se spoje u jedan hub a iz svakog hub-a u AP u bridge modu npr D-Link 2100 ( pakom 88 evra ) sa malim antenicama G klasa ima da radi OK malo skuplja varijanta ali bez helikoptera da razvlaci kabel :) izmed zgrada