[ asyarecrazy @ 28.02.2005. 20:21 ] @
| sve inf.vezane za uspostavljanje adsl-a u Batajnici molim podelite sa nama ovde.
inace ja sam uplatio i cekam a ko ceka taj i ...verovatno ce to biti dug period ali vazno je da je sve uslo u zvanicnu proceduru.
jos nesto .svako ko je podneo za uvodjenje adsl-a u Batajnici kod bilo kog provajdera nek ostavi par reci na ovu temu cisto zbog toga da znamo koliko nas ima zainteresovanih jer sto nas je vise pre ce se realizovati. |
[ deki40 @ 01.03.2005. 10:02 ] @
cekaj. kod koga si uplatio i koliko?
SEZAMPRO
ja sam od sezampro-a dobio:
"Priključak će biti realizovan na telefonskoj instalaciji:
Broj telefona: 011848xxxx
Ime i prezime: Dejan
Adresa: xxxxxxxxxxx x
Mesto : Beograd
Status realizacije možete pratiti na strani www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp nakon što unesete Vašu šifru: xxxxxxxxxxxxxxx
Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije obratite se korisničkom servisu na mail [email protected]"
a na toj mojoj stranici poslednje je:
"18.02.2005 Predat zahtev telekomu"
da li su tebe posebno zvali za uplatu, ili to sam moras da uradis?
BEOTEL
samo jedan mail:
"Poštovani,
Obaveštavamo Vas da za prijavljenu noseću telefonsku liniju ne postoje prepreke za uvođenje ADSL sistema za pristup Internetu, ali na strani Telekoma Srbije još uvek nije instalirana odgovarajuća oprema za pružanje ovog Servisa.
BeotelNet će Vas, čim se tehničke mogućnosti stvore, obavestiti putem elektronske pošte."
[ asyarecrazy @ 01.03.2005. 10:57 ] @
Pregled statusa AD[S]L realizacije :
Broj tel: 0118484-xxx
Prezime i ime: TxxxxxxSxxx
Adresa: xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Mesto: BATAJNICA
e-mail: [email protected]
Datum Komentar
24.02.2005 placa 1. mesec 2199
23.02.2005 Obrazac zahteva za uspostavu servisa
23.02.2005 Poslat mail na adresu: [email protected]
23.02.2005 PRIKLJUČAK: DIREKTAN
23.02.2005 CENTRALA: Batajnica
21.02.2005 Predat zahtev telekomu
18.02.2005 Poslat mail na adresu: [email protected]
18.02.2005 Izabrani paket AD[S]L Home 256
tako mi je stiglo i tako sam uplatio kad mi je stiglo obrazac zahteva za uspost. servisa.otiso kod njih licno u skadarsku(Sezam) uplatio i sad cekam.
[ deki40 @ 04.03.2005. 05:51 ] @
...ortak je juce pricao sa nekim likovima iz Telekoma..
po njemu, Batajnica nema tsa da trazi , bar u narednih desetak meseci....
nadajmo se da nije istina, iako cisto sumnjam...
poz
[ acaradio @ 01.04.2005. 12:13 ] @
Ja sam predao zahtev kod PTT-a, cekao tri nedelje. Kada sam video da odgovora nema, nazvao sam ih i dobio odgovor da ne postoje tehnicke mogucnosti i (kako zenski glas rece) nema nikoga sa "848" podrucja a da mu je odobren ADSL. Inace, nisu se udostojili da mi jave da ne postoje mogucnosti, jer "javljaju samo onima kojima odobre". Bezobrazluk !!!!!
[ DrillerKiller @ 25.05.2005. 13:03 ] @
najnovija vest za Batajnicu. danas je billa ekipa iz tel. cent. Batajnica i cackali su nesto p[o banderama,pitao sam ix dali znaju nesto oko te situacije, rekli su mi da samo znaju da se na leto u centrali vadi sva stara opr.i stavlja najnovija.Pretpostavljam da ce onda biti i adsl-a.inf.je 100% proverena
[ N. Vulin @ 26.05.2005. 17:20 ] @
Drilere koji si ti optimista što se Bataja sitija tiče, ja znam da još ni mi u Zemun-u nemamo adsl a kada ćemo imati ne zna se još. Valjda ćete i vi posale nas da stignete na red a možda i sa novom centralom, jel tamo ima dvojnika koliko hoćeš, znam pouzdano.
[ techtris @ 26.05.2005. 17:51 ] @
Kako Telekom radi, nemoj da se iznenadiš ako Batajnica dobije ADSL pre Zemuna. Neverovatno je da zbog posla u centrali koji traje svega par sati neko mesecima čeka da dobije ADSL (a mnogi će bogami i godinu). Pa čak i da jedna ista ekipa radi svaku centralu mnogo je.
[ N. Vulin @ 26.05.2005. 20:20 ] @
ništa ama baš ništa, me ne može iznenaditi, pa čak da sad izađu i kažu da kod nas neće ni uvoditi ADSL jer im se hoće tako, čak ni to! Veruj mi techtris
[ commandos @ 27.05.2005. 09:10 ] @
Informacije koja ja imam su da ce tek krajem godine da se opremaju prigradske centrale i po svemu sudeci tesko da ce nesto da se radi tokom leta jer leto je za more a ne za zice i kablove :).
Isto tako postoji problem sa centralama ciji brojevi pocinju sa 7 i 8 jer su valjda (nisam siguran) to Ericsson-ove centrale i navodno tu postoji problem postaviti opremu za
ADSL.
[ techtris @ 27.05.2005. 09:35 ] @
Pa naravno.... ne može se raditi tokom leta. I oni iz Telekoma imaju dušu, treba da se odmore od žestokog tempa koji su imali 6 meseci. Sad malo more, pa planina... a onda se i od toga treba odmoriti... tamo negde do novembra... a onda mesec dana rada... pa će praznici.... divota! 
[ marcoman @ 27.05.2005. 12:33 ] @
Nisu sve te centrale Erikson, moja je recimo na osmicu DKTS, a i masa drugih na 8 su dkts jer su one malog kapaciteta pa su ih trpali u prigradska naselja. Tako sam ja cuo.
A taj dkts je cini mi se najprimitivniji oblik digitalne centrale, od svega ima samo tonsko biranje.
Voleo bih da se varam, ali meni se cini nista od adsl-a dok mi ne zamene centralu nekom normalnijom od dkts govanceta ;)
[ Djomloun @ 27.05.2007. 13:11 ] @
I sxta je bilo na kraju? Je l' dobio neko ADSL posle dve godine ;)
[ deki40 @ 06.02.2008. 11:36 ] @
....izgleda da ce se nesto dogoditi ovih dana...
oko 3 godine kako je krenuo ADSL u Srbiji,
valjda ce i najvece prigradsko naselje da dobije ADSL....
[ MyWay @ 06.02.2008. 13:19 ] @
Citat: deki40: ....izgleda da ce se nesto dogoditi ovih dana...
oko 3 godine kako je krenuo ADSL u Srbiji,
valjda ce i najvece prigradsko naselje da dobije ADSL.... Dobra ti je informacija (predosećaj) :-)
Mada je interesantnija priča koju će 'najveće prigradsko naselje' da dobije... uskoro. Znam da nije fer da započnem priču a da ne nastavim, ali, hajde da pričekamo malo ;-)
[ batancev @ 06.02.2008. 17:51 ] @
da mozda ne mislis na IPTV?
[ mischo @ 06.02.2008. 18:19 ] @
Ne misli.
IPTV servis nije usko vezan za lokaciju.
[ deki40 @ 06.02.2008. 20:18 ] @
Citat: MyWay: Dobra ti je informacija (predosećaj) 
Mada je interesantnija priča koju će 'najveće prigradsko naselje' da dobije... uskoro. Znam da nije fer da započnem priču a da ne nastavim, ali, hajde da pričekamo malo ;-)
nije predosecaj, vec ono drugo, casna rec 
ne mogu da gresim dusu, Batajnica i okolina imali su / i imaju/ WLL...
takodje, bilo je i testnog perioda WiMax-a....
necete verovati, i ja bio tester 
i sad, kad se setim, srce me zaboli, pocelo sa 2mbps, pa smanjeno na 1mbps, a za kraj slag - 4mbps...
posle je sledio povratak u surovu realnost, budjavi wireless....
u svakom slucaju ako je i ADSL 2+, prezivecemo
poz....
[ batancev @ 06.02.2008. 21:07 ] @
Citat: mischo: Ne misli.
IPTV servis nije usko vezan za lokaciju.
pa to znam ali ko velim sta bi drugo moglo da bude...
nisam se nadao wimax-u
[ deki40 @ 09.02.2008. 06:07 ] @
Citat: deki40: ....izgleda da ce se nesto dogoditi ovih dana...
...
dogodilo se....
poceli da stizu mail-ovi od provajdera...
beocity i sezam najbrzi....
P.S. nisam zacetnik teme, ali bilo bi zgodno da se naslov promeni u:
ADSL Batajnica - konacno!!! ili slicno....
poz...
[ redforce @ 11.02.2008. 18:36 ] @
Ja sam danas dobio ovaj mail sto treba da znaci da je konacno adsl stigao u batajnicu
Postovani,
Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a.
Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem
telefonskom broju 011 848****, obavestavamo Vas da postoji
tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa.
Ukoliko ste zainteresovani za realizaciju prikljucka, prijavu, odnosno zahtev za
realizaciju nam mozete poslati uz dopunu licnih podataka
[ batancev @ 11.02.2008. 18:40 ] @
cestitam
samo nemoj nikako kod neobee-ja
[ redforce @ 11.02.2008. 22:13 ] @
Ja trenutno koristim sbb kablovski net,e sad cuo sam da nema neke razlike po pitanju brzine izmedju kablovskog neta i adsl-a,tako da ostajem pri kablovskoj.Neobee je najjeftiniji ali dali je protok dobar to ne znam.
[ batancev @ 11.02.2008. 22:56 ] @
ne nego je obrnuto
neobee je najskuplji i najgori (barem po ovom forumu uz eunet)
najjeftiniji je verat
ali ako hoces da se drzis kablovskog slobodno
[ Marko Cukalac @ 12.02.2008. 11:02 ] @
POTS portovi su instalirani u batajnici, ali ISDN adsl portovi ne.. realizacija kod provajdera moze krenuti odmah :)
[ acaradio @ 12.02.2008. 12:49 ] @
Malopre je jedan moj ortak dobio potvrdu od Euneta da u Batajnici postoje tehnicke mogucnosti za uvodjenje ADSL-a i da ce u narednih 10 dana biti prikljucen.
Dakle, komsije....navalite !
[ mischo @ 12.02.2008. 14:24 ] @
Citat: Marko Cukalac: POTS portovi su instalirani u batajnici, ali ISDN adsl portovi ne.. realizacija kod provajdera moze krenuti odmah :)
Pa u Batajnici i nema ISDN priključaka.
[ Vercongetorix @ 15.02.2008. 06:22 ] @
2007. sam se prijavio kod Sezampro-a za adsl i tada mi je receno da mi je "telefon ispitan i da se nalazi na PCM uredjaju gde postoje smetnje za realizaciju"....
Ok ,to je bilo 2007 i nisam ocekivao da ce mi zahtev proci.
ADSL je stigao u Batajnicu 12.02. 2008. i od tada saljem svim provajderima u gradu zahtev za njegovo koriscenje.
Veci deo tih provajdera mi je poslalo mail ili SMS sa slicnim objasnjenjem kao sto sam i gore napisao za Sezampro.
Znaci ,ne postoje tehnicke mogucnosti za realizaciju!
E sad ,kako je moguce da drug ,par ulica od mene dobija potvrdan zahtev za dobijanje ADSL-a a ja ne!?
Jos mi samo fali da me i ADSL provajderi kuliraju kao sto me kulira i SBB!
[ deki40 @ 15.02.2008. 06:48 ] @
Citat: Vercongetorix: receno da mi je "telefon ispitan i da se nalazi na PCM uredjaju gde postoje smetnje za realizaciju"....
ovo je problem...
ti si, kao i solidan deo Batajnice, na PCM ili dvojnickim uredjajima i tu ADSL ne moze!
to jos znaci da se nije nista uradilo po pitanju skidanja doticnih uredjaja i uvodjenja
direktinih linija...
morate razumeti da je sadasnja cetrala radjena 1990,1991 .g. /Mischo - ispravi me/
i polaganje kablova je bilo prema tadasnjem broju stanovnika...znamo sta se dogodilo
polovinom 90-ih godina i da sada Batajnica ima mnogo vise stanovnika...u principu,
`stradali` su vlasnici direktnih brojeva, u krajevima gde se sirila Batajnica...
jdnostavno, te su linije koristili da bi omogucili dobijanje novih brojeva...
ne mora cak da bude drugar mnogo daleko, mozda i na krajevima iste ulice, pa da
on moze, a ti ne....
ono sto verovatno Mischa zna, to je da li ima istine u pricama radnika Gas-feromonta
da je polaganje onih dodatnih buzira uz kablove za gas - `za telefone`....ili to gazda
tvrdi pazar...
e, sad, kada ce se nesto promeniti, opet, mozda Mischu treba pitati...
inace, ja sam imao telefon, medju 500-600 brojeva, pre ove centrale,
tada je bilo 881-xxx....kontejner kod pumpe....
[ batancev @ 15.02.2008. 08:16 ] @
Citat: Vercongetorix: 2007. sam se prijavio kod Sezampro-a za adsl i tada mi je receno da mi je "telefon ispitan i da se nalazi na PCM uredjaju gde postoje smetnje za realizaciju"....
ADSL je stigao u Batajnicu 12.02. 2008. i od tada saljem svim provajderima u gradu zahtev za njegovo koriscenje.
Veci deo tih provajdera mi je poslalo mail ili SMS sa slicnim objasnjenjem kao sto sam i gore napisao za Sezampro.
E sad ,kako je moguce da drug ,par ulica od mene dobija potvrdan zahtev za dobijanje ADSL-a a ja ne!?
kada podnosis zahtev za adsl obicnim provajderima a imas broj na pcm uredjaju oni povodom toga ne mogu nista da urade
a ako zahtev podneses telekomu uz njega mozes podneti i zahtev za izuzimanje sa pcm-a na koji ce ti oni odgovori da li moze ili ne
ali svakako su ti vece sanse da izuzece trazis da bi adsl koristio od telekoma nego da ga trazis da bi isao kod drugog provajdera
[ batancev @ 15.02.2008. 08:17 ] @
Citat: Vercongetorix: 2007. sam se prijavio kod Sezampro-a za adsl i tada mi je receno da mi je "telefon ispitan i da se nalazi na PCM uredjaju gde postoje smetnje za realizaciju"....
kada podnosis zahtev za adsl obicnim provajderima a imas broj na pcm uredjaju oni povodom toga ne mogu nista da urade
a ako zahtev podneses telekomu uz njega mozes podneti i zahtev za izuzimanje sa pcm-a na koji ce ti oni odgovori da li moze ili ne
ali svakako su ti vece sanse da izuzece trazis da bi adsl koristio od telekoma nego da ga trazis da bi isao kod drugog provajdera
[ mischo @ 16.02.2008. 08:35 ] @
@deki40
Zaista nisam u toku kakvo je stanje pristupne mreže u Batajnici. Mogu da ti kažem samo neke generalne stvari, a to je da je planirano da se u narednom periodu (ne pitaj kojem) svi skinu sa dvojničkih parica, PCM-ova i raznih drugih multipleksera.
[ Marko Cukalac @ 16.02.2008. 18:43 ] @
do kraja 2007 su dvojnici trebalo da se skinu pa nisu :)
a i ta prica kruzi vec godinama...
tako da cekamo lelekom :)
pozdrav, Marko
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|