[ djuka01 @ 28.02.2005. 21:28 ] @

Imao sam mrezu koja je radila. Sad je vise nemam. Sala, naravno. Problem je u tome sto sam upropastio mrezu pokusavajuci da osposobim remote desktop connection (mreza se sastoji od dva kompa sa XP SP2 na oba). Mislim da je nesto oko user accounta jel oba kompa se vide, ja mogu da pristupam diskovima na kompu 2, ali komp 2 ne moze da pristupi na moje diskove (trazi mu da ukuca user i pass). Mislim da mi je naj lakse da instaliram mrezu od nule pa me zanima sta tacno treba da obrisem i ponovo instaliram i kojim redosledom.

Poz!
[ Milos Stojanovic @ 28.02.2005. 22:36 ] @
Ako ti je jedini problem sa mrežom ovo oko pristupa sharovanim fajlovima, pogledaj FAQ na ovom forumu, verovatno će ti pomoći. A ako je nešto više u pitanju, probaj da obrišeš network interface pa pustiš Windows da ga sam opet nađe nakon restarta, i recimo vratiš sve polise na default.
[ MMX @ 28.02.2005. 22:59 ] @
Pa user i pass koji ti traži su od user accounta koji imaš na računaru.
[ djuka01 @ 01.03.2005. 00:41 ] @
Citat:
trooper: Ako ti je jedini problem sa mrežom ovo oko pristupa sharovanim fajlovima, pogledaj FAQ na ovom forumu, verovatno će ti pomoći.


Normalno, prvo sam procitao top teme, ali ne videh tamo nista sto mi moze pomoci. Problem nije u tome sto ne znam da osposobim mrezu, vec u tome sto se nesto sj**alo, pa sad ne znam da ga popravim. Mreza je radila naj normalnije dok nisam poceo da cackam oko user permissions.


Citat:
trooper: probaj da obrišeš network interface pa pustiš Windows da ga sam opet nađe nakon restarta, i recimo vratiš sve polise na default.


Sta podrazumevas pod brisanjem network interface-a? Vec sam probao sa reinstaliranjem svih protokola, ponovio sam nakon toga wizard za instalaciju mreze, al nista, problem je opet isti. Koje polise da vratim na default i kako?


Citat:
MMX: Pa user i pass koji ti traži su od user accounta koji imaš na računaru.


Kog user account-a? Na oba kompa postoji samo po jedan default user account iz grupe administrator. Dok sam pokusavao da namestim remote desktop dodao sam na svaki komp po jos jedan user iz grupe remote desktop connection.Mreza je i posle toga radila ok, a remote nisam uspeo da podesim. Problem je cini mi se nastao kada sam izbrisao tog dodatnog usera na kompu 1. Sada je sve kao sto je bilo i dok je mreza radila, al ne vredi.

Poz!
[ wex-alpha @ 02.03.2005. 20:16 ] @
Greska u postu, izvinjavam se.
[ Milos Stojanovic @ 06.03.2005. 13:09 ] @
Citat:
djuka01: Sta podrazumevas pod brisanjem network interface-a? Vec sam probao sa reinstaliranjem svih protokola, ponovio sam nakon toga wizard za instalaciju mreze, al nista, problem je opet isti. Koje polise da vratim na default i kako?
Poz!

Pa Control Panel > System Properties > Hardware > Device Manager > Network Adapters, pa tu obriši LAN adapter i restartuj komp

Što se tiče polisa, staruj gpedit.msc (Star > Run), pa u Administrative Templates imaš Network ako se ne varam, pogledaj da li ti nešto nije na defaultu, pa ga vrati. Tamo ima dosta stvari, eksperimentiši.
[ djuka01 @ 11.04.2005. 20:29 ] @
E hvala na pomoci, problem resen. Glupost, ne zanam kako i zasto ali onemogucio sam guest account na mom kompu i logicno komp 2 nije mogao da se loguje.

Poz!