[ Cr4x0r @ 28.02.2005. 22:06 ] @
Dali nekome radi linksys WRT54G u client modu , imam zadnji firmware i alchemic al nikako nece u client modu da mi se nakaci na DWL-2000AP+(smao sam na njega i testirao) imatel ideja ? |
[ Cr4x0r @ 28.02.2005. 22:06 ] @
[ erazor999 @ 01.03.2005. 13:11 ] @
Nema sta evo ja prodajem svoj DWL-2000AP+ koji sam platio gorkih 95eur za 60eur i to ako ga jos neko bude hteo kupiti pevacu.
Probaj novu verziju firmwarea sa ove adrese za DWL-2000AP+ [url]http://radio.unas.cz/download.htm[/url] D-Link DWL-2000AP+ Firmware 1.14 [ Cr4x0r @ 28.03.2005. 09:56 ] @
E uglavnom problem je nakaciti WRT54g na D-link ove AP-ove tj. nece al ima neki fazon ako nekom zapne nek na netu potrazi
[ bniksa @ 20.05.2005. 02:44 ] @
Da, ima problema da WRT54G proradi u klijent modu. Trebalo mi je nekoliko dana da ga nateram da radi u VPN prekp PPTP i preko PPPoE uz razlicite firmware-ove.
[ eskim @ 20.05.2005. 15:48 ] @
Pa i ja sam sam se dosta muchio sa client modom, probao sam tri firmwera, Satori, Alchemy i Talisman. U princpiu sve je bilo ok osim shto kod nekih FW-a sam morao da dizem DHCP za lokalnu mreu a kod nekih nisam, to se tek razjasnilo u ovom poslednjem FW-u "Talisman".
Kod Satorija client mod radi kao "Client-bridge", shto znachi da svaki uredja koji se kachi preko LAN kabla na WRT dobija od ISP-a jedinstveni IP, mora se iskljuchiti DHCP za lokalnu mrezu. Kod Alchemy-a client mode radi kao "Client-routed" gdje samo WRT dobija IP a klijenti preko podignutog DHCP-a dobijaju IP lokalne mreze. Kod Talismana imate da birate oba pomenuta client moda. Meni se u radu prikazao mnogo bolji ovaj client-routed. @offtopic da li je neko koristio program Ethereal u bezicnom LAN-u. Kod zicnog lana radi sve ok, pronalazi pakete i nema problema ali kod bezicnog neshto ne daje nikakve rezultate. [ Srđan Krstić @ 20.05.2005. 15:52 ] @
Citat: da li je neko koristio program Ethereal u bezicnom LAN-u. Kod zicnog lana radi sve ok, pronalazi pakete i nema problema ali kod bezicnog neshto ne daje nikakve rezultate. Pa Ethereal ti ne radi zato sto koristis ap u klijent modu, sa kojim si ti u lokalnoj mrezi, pa samo mozes da sniffujes pakete izmedju tebe i ap-a (sto ce reci kao da ti NIC i nije u promiscuous mode). I u zicnom LANu ne bi radio sniff da si povezan pc 2 pc sa nekim racunarom koji ti je gateway za neki drugi LAN. [ eskim @ 20.05.2005. 16:01 ] @
A kad sam u client-bridge modu? Onda dobijam IP od ISP-a kao da imam wifi karticu na rachunaru?
[ PPZ @ 20.05.2005. 18:49 ] @
A kakva je situacija sa tim Talisman firmwareom? Jeli istina da postoji licenca za 5 MAC adresa, tako da ne mozes da ga instaliras bas kako hoces?
I jeli bi mogao ko da mi ga posalje, da probam (ako nije blokiran za MAC).... [ Srđan Krstić @ 20.05.2005. 18:56 ] @
Citat: A kad sam u client-bridge modu? Onda dobijam IP od ISP-a kao da imam wifi karticu na rachunaru? Nazalost, nema ti resenja :). Ne moz' da sniffujes i to je tako. Kad ti sniffujes pakete koji nisu tebi namenjeni, tvoj NIC se stavi u promiscuous mode. Odlican text o tome, zajedno sa principima otkrivanja rada uredjaja u promiskuitetnom modu imas na http://www.securityfriday.com/promiscuous_detection_01.pdf . Kad si ti iza ap-a, nebitno da li on radi bridging ili sta vec, paketi ce prvo stici do njega, pa tek onda biti proslednjeni tvom NIC-u. To bi znacilo da bi trebao sam ap da radi u promiscuous modu, a za to jos nisam cuo da postoji. [ vrba @ 21.05.2005. 02:32 ] @
[ PPZ @ 21.05.2005. 15:39 ] @
Nasao, hvala.Meni je trebalo za WRT54GS....
[ eskim @ 21.05.2005. 20:10 ] @
Ja nadjoh neshto oko ovog "promiskulitetnog" moda al nisam siguran da se odnosi na wifi(vlan0) interfejs ili na lokalni(eth0).
http://www.seattlewireless.net/index.cgi/LinksysWrt54g 10.5 The wireless driver # strings usr/sbin/wl -> Tons of interesting text: [...] promisc set promiscuous mode ethernet address reception 0 - disable 1 - enable [...] monitor set monitor mode 0 - disable 1 - enable active monitor mode (interface still operates) Nisam josh probao jer mi je strashno slab signal kad ukljuchim client-bridge. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|