[ SFilip @ 28.02.2005. 22:36 ] @
da li je moguce iz delphija napraviti bot-a za IRC (skinuo sam neku komponentu TVortex, ali ne znam kako se koristi ![]() |
[ SFilip @ 28.02.2005. 22:36 ] @
[ Nemanja Avramović @ 01.03.2005. 00:10 ] @
Koristi xIRC komponentu, ja sa vortex-om nisam uspeo. Znaci podesis mu host, port (6667), pod userinfo bla bla (sve sto treba) i najbitnije je da u ONRAW event stavis ovo:
Code: if Pos('PING',Text)=1 then begin XiRC1.Raw(StringReplace(Text,'I','O',[])); end; ..ovo ce ti trebati da bi te server pustio da radis dalje.... e sad, kod Krstarice ima ono s***** sa /msg $me XXXXXXXXX sto smara :( i jos nesto... ako neko provali kako poslati vise reci kao: privmsg DESTINATION (dakle, raw), nek mi postuje ovde... ja sam do sad ovako radio :( Code: const cc = ''; //cc is color char for mIRC spejs = cc+'0_'+cc+'1'; ... //this will code spaces ;) function CodeSpaces(str:string):string; var znj:string; begin znj:=StringReplace(str,' ',spejs,[rfReplaceAll]); Result:=znj; end; ... xIRC1.raw('privmsg Avram '+CodeSpaces('Neki tekst sa razmakom')); ...i tako sam slao vise reci (tacnije jedna rec, ali `ono`...) naravno, moze i xIRC1.say, ili tako nesto ;) SFilip, srecno ;) edit: cc (colorchar) se ne vidi ovde u forumu pa sam ga uplodaovao uz poruQ edit2: ako hoces, potrazi mIRCControl komponentu, sa njom mozes kontrolisati mIRC! [ SFilip @ 01.03.2005. 11:16 ] @
hvala na uputstvu, ali nesto mi ne ide
![]() ne mogu cak ni da nateram da bot udje na kanal ![]() probao sam da prvo uradi Xirc1.Connect, a OnConnect Xirc1.Join('#kanal') podesio sam host, port, user.nick i user.realname i dodao sam onaj kod na OnRawData, ali nikako nece da udje na kanal. mogu li nekako da ga nateram da vrati onaj kod koji u IRC clientu izlazi pri konektovanju u jedan memo da bi bar znao sta nije u redu? [ Nemanja Avramović @ 02.03.2005. 11:38 ] @
mozda si probao na krstarici, tamo moras da radis ono /msg tvojnick nekibroj
anyway, evo ti demo program (komentovan), sad sam ga na brzinu napisao... probao sam ga na efnetu (koji pri konektovanju ne salje ping!?) ali dobro... radi ;) samo da ti napomenem da je meni nesto bagovalo kad sam pokretao prog. iz delphija (sa f9), tacnije pri zavrsetku programa... zato bolje iskompajliraj pa pokreci direktno... evo nekih raw komandi: privmsg nick/chan tekst - slanje poruke nick novi_nick - menjanje nicka join kanal - ulazak na kanal part kanal - izlazak sa kanala eto, ja znam te raw komande, a za ostalo koristim procedure/funkcije i evente same komponente p.s. raw komande ne pocinju sa / [ SFilip @ 02.03.2005. 19:19 ] @
sada sam uspeo, problem je bio u tome sto sam morao da popunim sva user polja (nick, altnick...) sem password. sto se krstarice tice-nije neophodno da se uradi /msg [nick] [kod] ako se koristi reg. nadimak.
puno ti hvala na pomoci i demo programu, JaHvram! [ Nemanja Avramović @ 03.03.2005. 02:27 ] @
Znam za krstaricu da ne zeza kod regovanih nickova, ali ne pada mi napamet da za svakog bota regujem i nick.. to sux
no, to je nebitno - bitno je da si ti uspeo u onome sto si naumio, i da sam ja uspeo da ti pomognem p0zdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|