[ Jelena T. @ 01.03.2005. 21:41 ] @
| Dobila sam nov kompjuter pre dva-tri meseca i odmah od pocetka nije radio USB. U stvari, drug je jednom prilikom doneo USB web kameru i ona je proradila ali digitalni fotoaparat nije hteo ni pod razno - sistem prepozna hardver, pokaze koliko ima fotografija (ali bez preview-a) i tu stane. Hard disk je formatiran, instalirali su mi ponovo Windows XP i opet nijedan od USB portova nije radio. Konacno sam odnela kompjuter u servis gde je i kupljen i "dijagnoza" je bila da ili maticna ploca nije ispravna ili nije dobro instaliran OS. Po ceni, pretpostavljam da su samo reinstalirali Windows...
Nisam strucnjak za kompjutere ali na starom kompjuteru sam sama formatirala hard disk, instalirala Win98, 2000 i slicno, nista komplikovano, ubacis cd i pratis instrukcije :). I nije bilo problema. Da li je XP toliko komplikovaniji kad ga treba instalirati tri puta da bi mu proradio USB...?
P.S. Kad sam donela kompjuter kuci poceo je da me gnjavi neki popup koji mi kaze da u Other devices nije pravilno instaliran drajver za Multimedia Video Controller. Moze li neko da mi objasni u cemu je stvar? |
[ m4rk0 @ 01.03.2005. 23:14 ] @
Uzecemo u obzir da ti je hardwer ispravan, ja bi da sam na tvom mestu instalirao drivere za plocu, upravo zbog usb-a. Ipak ja i dalje sumnjam da je problem do hardvera. Ajde ako imas usb mis ili tastaturu okaci i vidi da li je sve uredu da otklonimo sumnje o hardwerskoj (ne)ispravnosti. A sto se tice tog popupa, verovatno ti trebaju driveri za modem.
[ Nabukodonosor @ 02.03.2005. 14:37 ] @
Mislim da nije hardverske prirode, posto je jasno da joj je USB web kamera radila kako treba. Pre bih rekao da moze da bude do USB kabla kojim je povezivala fotoaparat. Ili do konektora u aparatu gde se ubacuje pomenuti kabl. Desavalo mi se nesto slicno.
Citat: A sto se tice tog popupa, verovatno ti trebaju driveri za modem.
Multimedia Video Controller=Modem????? hmmmm....
[ AleksandarNS @ 02.03.2005. 18:11 ] @
moguce da je hardware u pitanju...meni se to deshavalo na staroj plochi da mi USB mal' radi, mal' ne radi...ali samo jedan...ne svi...
jesi li instalirala drajvere za plochu?
[ Jelena T. @ 03.03.2005. 09:44 ] @
Kabl i fotoaparat su ispravni, kacila sam fotoaparat na dva razlicita kompjutera i radio je.
Kada se menja maticna ploca koja je pod garancijom, ona se ne naplacuje ali se ipak naplacuje instaliranje OS?
[ AleksandarNS @ 03.03.2005. 10:27 ] @
to stvarno ne znam :) nikada nisam placao da mi instaliraju OS...
[ m4rk0 @ 03.03.2005. 11:10 ] @
Modem je comunication a ne video controler :P Moja greska nisam obratio paznju, jer mi zapalo za oko ovo controller. BTW tebi treba driver za graficku, za onaj popup.
[ m4rk0 @ 03.03.2005. 11:13 ] @
Sto se tice naplacivanja, meni su naplacivali ovi u servisu instaliranje windowsa iako je bio pod garancijom, a razlog je jednostavan: Garanciju dobijas na hardwer i resavanje hardwerskih problema, a softwerske probleme ne zahvata garancija. Bar je kod mene tako bilo.
[ Nabukodonosor @ 03.03.2005. 11:28 ] @
Pazi Marko, Multimedia Video Controller NIJE graficka kartica. Mozda ona ima TV karticu, ili nesto drugo, ali to nije graficka, tako da ne verujem da ce drajveri za nju da pomognu.
[ cicika @ 03.03.2005. 12:27 ] @
Osim ako nije grafička sa TV Tuner-om ili tako nešto.
[ m4rk0 @ 03.03.2005. 13:17 ] @
Marjane, ja svojim ocima video :). Bas sam malo pre uninstalirao svoju graficku da bi se uverio i pisalo je Video Controller namesto NVidia Geforce mx440. Ozbiljno.
[ Nabukodonosor @ 03.03.2005. 14:05 ] @
Poprilicno sam ubedjen da bi trebalo pisati Video Adapter, ali nema veze. Ali to i dalje nije Multimedia Video Controller. Videcemo kada se javi gospa Jelena. 
[ AleksandarNS @ 03.03.2005. 18:25 ] @
mozda da ih priupita da li oni instaliraju legalan windows :)
[ techtris @ 04.03.2005. 15:32 ] @
Ukoliko je u pitanju samo grafička kartica, a ne kombinacija grafičke i tv tunera poput
ATi All-In-Wondera, Windows XP bi trebalo da prepozna karticu i instalira Microsoftove drajvere ako je instaliran Service Pack 2 bez obzira da li je u pitanju ATi ili nVidia čip. Ti verovatno imaš i TV karticu (Leadtek WinFast se recimo dok se ne instaliraju drajveri pojavljuje u device manager-u kao Multimedia Video Controller), ali me čudi da nemaš drajvere na pratećem CD-u za tv karticu. Još više me čudi da ako već postoji TV kartica u konfiguraciji, onaj ko je instalirao Windows nije instalirao i drajvere za tv karticu.
Jelena, bile bi nam od pomoći detaljnije informacije o konfiguraciji kao i to da li je instaliran Service Pack 2 za WinXP.
[ Jelena T. @ 05.03.2005. 14:43 ] @
Evo da zakljucim temu sa popupom...
Ipak je u pitanju bila TV kartica. Imam je ali je slabo koristim pa mi nije odmah pala na pamet. A nisu instalirali drajvere jer je ona prebacena sa starog kompjutera tako da je verovatno prilicno matora i cd je zagubljen u transportu tako da imam neku zamenu koja "nije testirana na kompatibilnost za XP" ali je ipak resila problem.
A za popravku - valjda nisu dirali hardver jer po mojoj cepidlackoj :) logici ako je maticna ploca bila neispravna pa su je zamenili, nije trebalo da naplate ni reinstalaciju OS-a jer da je hardver bio ispravan uopste ne bi trebalo reinstalirati sistem :).
Ako je hardver bio ispravan, onda me i dalje kopka zasto nije radio USB...ali `ajde da ne gnjavim. Vazno je da sad radi :).
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|