[ nsAce @ 01.03.2005. 23:06 ] @
| U oglasima se pojavio novi skyvision plejer.
Karakteristike su mu:
Dvd, Divx (3,4,5), Xvid pa cak i nero digital format
Titlovi koje podrzava su sub, srt i prvi put txt uz biranje titla i srpskim slovima. Pri tom je titl sa crnim obrubom
Poseduje i FM/AM radio
Sa slike se vidi da lepo izgleda
Sve ovo plus neke bezicne slusaice za 120 evra.
Jel' neko ima iskustva sa ovim plejerom?
|
[ anon19279 @ 01.03.2005. 23:48 ] @
Odlican je.
[ nsAce @ 02.03.2005. 13:43 ] @
Pretpostavljam da nije los ali me ipak zanima malo detaljniji odgovor.
Da li trebam odmah pri kupovini plejera da spremim kutiju kondenzatora za popravku mehanizma tacne ili je ovde to reseno. Takodje je bitno kako se ponasa sa novim kodecima, podrskom za kompresovanu muziku (da li podrzava wma i mozda neke druge formate), da li popravljen problem sa premotavanjem tj "go to" funkcijom, da li su ispravljene greske u prevodu menija, da li radio ima pozicije za memorisanje radio stanica itd.
[ Pici man @ 04.03.2005. 01:05 ] @
Uz takve pompezne najave http://www.elitesecurity.org/t...-DivX-player-sa-FM-prijemnikom kakve je objavio distributer ovog uredjaja izgleda da su se sve iole poznatije svetske firme postidele a uskoro i najavile skoriji dolazak u zemlju Srbiju radi izucavanja "zanata" kako napraviti ovako "slozenu i savrsenu" masinu(sledi smajli veliki KO VRATA).
Salu na stranu ali autostoper je ovog puta prevazisao sam sebe u najavama savrsenstva ovog uredjaja.
No, videcemo sta ce buduci korisnici imati da izjave o ovom uredjaju narocito poduceni "pompeznim hvalospevima" prethodnog modela "Skyvision LG888" koji je takodje bila "najsavrsenija" masina za reprodukciju filmova koje je covecanstvo videlo.
Nazalost, korisnici ovog uredjaja su dali svoj relevantni sud o kvalitetu istog.
Sada se iskreno plasim za buduce korisnike da ne ucine istu gresku i "nasednu" na "kvalitet".
Moj savet kao korisnika "nahvaljenog" uredjaja Skyvision LG888 je da se sa kupovinom novog modela IP-966 ipak saceka i "oslušne" trziste potrosaca koji ce ipak ovaj uredjaj nabaviti medju prvima sa teznjom "posedovati najsavrseniji DVD - DivX plejer sadašnjice" i njihovim komentarima kvaliteta(normalno merodavnijim od distributerovih) i mana istog.
Pozdrav!
[ TDK @ 12.03.2005. 17:44 ] @
KATASTROFA (kao i prosli modeli)-PROVERENO !
[ alexdone @ 12.03.2005. 20:17 ] @
Moze SKY ali vez onoga Vision!!!
Komsija je kupio ovaj novi model SkyVisiona i osim poboljsanja u izgledu , ostalo je poprilicno kao na starom (LG888). Takodje NE CITA sve diskove kao i prethodni!!!!
Sky (bez vision) cita ama bas sve!!!! ali ima problem sa nazivom subtitla koji mora imati isti naziv kao film (barem ono pre tacke) i ne moze da se ucita titl sa drugog CD-a pa onda da se pusti film sa (prvog) CD-a.
Ljudi, ne nasedajte na hvalospeve prodavca ovog uredjaja!!!
Ili ponesite par divx-a kod autostopera pa probajte!!!! (sa DVD je sve O.K.)
AlexD
[ anon19279 @ 12.03.2005. 21:42 ] @
Gde je TO mogao da kupi SkyVision IP-966, kada se on nije ni pojavio?
;-)
[ lancia88 @ 12.03.2005. 22:52 ] @
Pozdrav,
e sada malo treba povuci rucnu:
- gde je mogao kupiti uredjaj ako se nije pojavio?
Pa verovatno postoji nacin da se dodje do jednog primerka inace ne bismo valjda ni ovde imali konstatacije i prikaze istog. opet, ukoliko nije tako lako moguce doci do tog uredjaja obzirom da nije jos u prodaji, da postavimo onda pitanje tako precizne recenzije uredjaja na osnovu samo jednog primerka. Ukoliko je samo jedan primerak uopste i testiran, ja sam sklon poverovati da je to sigurno reprezentativni uzorak ali kakva ce biti serija o tome se ne moze jos uvek diskutovati.
Na osnovu takvog iskustva se ne moze davati misljenje na forumu koje se odnosi na model uopste. Zbog toga i imamo toliko suma na delu foruma koji obradjuje prethodni model - sve je izgledalo odlicno dok nije dosla sira serija i pojavili se prvi problemi. Bez obzira na njihovo naknadno resenje, tesko da se iz pocetka ne bi primetili da nije ponovo bilo reci samo o reprezentativnom uzorku koji nema probleme sa vratancima i slicnom. Opet, problemi sa FW-om su morali biti odmah uoceni bez obzira na reprezentativnost testiranog uredjaja ali ocito su ih pomenuli tek kupci kasniji. I ne pokusavajuci ali i ne zeleci da nipodastavam trud oko poboljsanja FW-a kao i njegove besplatne distribucije, zelim samo da upozorim na sama hvaljenja koja su ponovo prepisana na osnovu, ocigledno, samo jednog isprobanog player-a.
Ja licno sam se na osnovu forumskih iskustava odlucio za Sky bez Vision-a ali me pre toga prodavac veoma precizno obavestio o ogranicenjima njegovog cipa koji nije na nivou Vision verzija a ja sam razmislivsi o svemu tome procenio da mogu da zivim sa time i prezadovoljan sam, cak toliko da uopste ne mogu da zamislim sta bih to dobio za gotovo duplo visu cenu da sam doneo drugaciju odluku. Bez obzira na to, ja jos uvek ne hvalim ovaj uredjaj na sva usta smatrajuci da moj nivo upotrebe nije dovoljan da bih sagledao sve moguce aspekte i time doveo u zabludu nekog potencijalnog kupca. Mislim da takav kurs ozbiljnosti svojih reci treba da se postuje na forumu od strane svakoga.
[ Munja666 @ 21.03.2005. 00:34 ] @
Pa je li se konacno pojavio na nasem trzistu?
[ Munja666 @ 25.03.2005. 03:14 ] @
Izgleda da nema nista od ovog famoznog divx playera?
[ Xelud @ 03.04.2005. 14:15 ] @
U Svetu Kompjutera nije izašao test skyvisiona ip-966 iako je to autostoper najavio.
[ AlexC @ 06.04.2005. 19:07 ] @
U martovskom broju PC Press-a je izasao veliki test za DVD player-e sa podrskom za DivX.
Izbor urednika je pao na Xoro HSD415 i Sky Vision IP966. Nisam siguran koliko je urednik objektivan ili pristrasan.
Po mogucnostima ovaj uredjaj zaista mora poneti titulu funkcionalnosti, ali je stvarni kvalitet zaista pod znakom pitanja jer je prakticno nemoguce doci u posed sa istim.
Bio sam da vidim kakav je to uredjaj ali sam prvo imao problema da uopste pronadjem firmu, jer se nalazi skrivena iza Tehnometal-ove prodavnice u dvoristu, razbacana u nekoliko dvorisnih lokala koji vise lice na oronula skladista, prepuna raznonarznom robom od staklarije pa do kucnih aparata. Podseca na buvljak.
Na pitanje kod koga mogu da se raspitam o uredjaju, uputili su me na nekog momka koji je vise licio na magacionera koji je jedva umeo da odgovori i na pitanje kako se zove.
Najzad sam uspeo da saznam da ce uredjaj mozda biti dostupan u drugoj polovini aprila, a sve vreme je mucao o nekom LG uredjaju. Sada nisam siguran ni da li smo razgovarali o novom modelu IP966 ili o starijem modelu....
Iskreno govoreci, malo me razocarao ukupan utisak o poslovnosti ove firme jer nisam uspeo da dodjem do neke osobe koja je komercijalista ili makar prodavac da porazgovaram na temu Sky Vision-a, vec sam za sagovornika dobio momka u prljavom kombinezonu. Nema prodajnog salona, ...
Moje pitanje je: ako vec ima ugradjen i radio tuner, da li poseduje RDS i koliko stanica moze da memorise?
[ radoz @ 09.04.2005. 21:56 ] @
Pa dobro, jel' neko video taj famozni 966 i šta on sve podržava? I ko to uopšte pravi? Googlao sam ali nigde ništa. Jedino ovaj forum spominje to. Zvao sam radnju pre par dana i rekli su mi da polovinom aprila očekuju drugu turu, pošto je prva prodata.
[ anon19279 @ 10.04.2005. 14:31 ] @
Moguce je da ce promozija SkyVisiona IP 966 biti na SAJMU Video i Audio tehnike od 12-16 aprila u Hotelu Jugoslavija.
[ radoz @ 11.04.2005. 07:56 ] @
Citat: autostoper: Moguce je da ce promozija SkyVisiona IP 966 biti na SAJMU Video i Audio tehnike od 12-16 aprila u Hotelu Jugoslavija.
Da li može da se sazna čija je to marka i da li stvarno podržava sve one navedene formate (od DVD, preko Divx do Nero Digital)?
[ ticma @ 12.04.2005. 20:19 ] @
Ja sam dugo cekao Sky ali posto ga nema odlucio sam se za Strong 1700 i verujte vrlo je dobar uredjaj. Nema nikakvih problema sa ucitavanjem titla na bilo kojem mestu na CD-u ili DVD-u da se nalazi, titli dobre velicine, radi brzo premotavanje 2x, 4x, 8x, 16x, zoom, skace na mesto koje mu odredis i vrlo je brz! Ne znam sta sve Sky moze bolje ali i cena od 6300 je na strani Stronga!!
[ lancia88 @ 12.04.2005. 23:57 ] @
Pozdrav,
u redu ticma, zaista smo dobro upoznati sa Tvojim dobrim iskustvima sa Strongom i zaista nema potrebe da ih na svakom topicu pominjes. I ja imam sjajna iskustva sa Sky963 pa ne pisem svuda o tome vec u temi koja tretira upravo ovaj uredjaj ili temi gde se trazi vise recenzija. Ovo nema potrebe raditi.
[ ticma @ 13.04.2005. 15:11 ] @
OK, ja sam samo zeljno trazio takve tekstove kada sam se odlucivao sta kupiti!!
Izvinjavam se ako sam preterao!
[ lancia88 @ 13.04.2005. 16:44 ] @
Pozdrav,
nista nije strasno nego sam ja licno utiska da polako prolazi vreme losih uredjaja i da neke osnovne standarde polako zadovoljavaju sve nove masine. Ja imam recimo info od coveka od koga sam kupio Sky da dolazi uskoro 4 nova modela iz iste fabrike, svi sa DTS dekoderima i istim karakteristikama kao i Sky ali sa jos nekim poboljsanjima i pod drugim imenom ali (valjda) istim narednim brojevima. Jedan od novih bi trebalo imati i citac kartica na sebi ako sam dobro shvatio. Zbog svega toga sam utiska da nam dolaze dani masina od kojih ce vecina zadovoljavati najveci deo nasih standarda o kojima se ovde izrazavamo.
[ caligula64 @ 17.04.2005. 10:12 ] @
Pozdrav.
Nabavio sam ovaj plejer pre par dana i vrlo sam zadovoljan .Cena je 119 eura. Cekao sam ga mesec dana koliko je kasnio i mislim da se splatilo . U principu sve sto stoji u reklami za njega je tacno. Nisam jos isprobao jedino Nerodigital standard (cak je citao i filmove snimane sa tv-a koji zauzimaju preko 2GB sa tim sto moram napomenuti da za neke filmovi koji su snimljeni sa 17 fps zvuk i slika nisu sinhronizovani . nema problema ni sa rw diskovima (koji nisu finalizovani)
Subtitle se jasno vidi i na beloj pdlozi i sad se ucitava preko dugmeta subtitle a nae angle ali ne moze da se ucita sa jednog diska a film sa drugog. Slusalice su isto dobre kao i radio u njima ali je radio tuner u samom uredjaju losijeg kvaliteta tako da vecina stanica (barem kod mene) ima sumove.
Sto se tice mp3-a i njega cita odlicno samo ne moze (barem koliko sam ja video )da se predje na neku drugu pesu za vreme slusanja nego mora da se prekine .
Treba da napomenem da ne cita wma fajlove .
Slika i zvuk su odlicni (nisam probao 5.1 sistem vec samo stereo) sve u svemu jako dobar uredja (samo da potraje) .Jedna od retkih mana mu je sto nema bookmark nego samo goto funkciju.
To je za sada . Ako se setim jos necega oko mana ili prednosti napisacu.
[ Munja666 @ 18.04.2005. 03:42 ] @
Da li si dobio antenu uz player illi si sam budzio neku?
Sto se tice AM/FM tjunera:
1.Da li ima RDS,PTY,EON i ostale zezalice?
2.Koliko stanica moze da memorise,koliko AM koliko FM?
3.Da li informacije vezane za radio izbacuje na TV ili samo na displej playera?
4.Da li mora biti ukljucen TV dok se slusa radio ili MP3,znaci kad se ne koristi za gledanje filmova?
[ caligula64 @ 18.04.2005. 21:25 ] @
Citat: Munja666: Da li si dobio antenu uz player illi si sam budzio neku?
Sto se tice AM/FM tjunera:
1.Da li ima RDS,PTY,EON i ostale zezalice?
2.Koliko stanica moze da memorise,koliko AM koliko FM?
3.Da li informacije vezane za radio izbacuje na TV ili samo na displej playera?
4.Da li mora biti ukljucen TV dok se slusa radio ili MP3,znaci kad se ne koristi za gledanje filmova?
Da antena ide uz plejer (tj 2 antene jedna za fm i drugaza am)
1. koliko sam video nista od ovoga nema ali sa radiom nisam mnogo ni experimentisao ali ne verujem da ima posto na displeju i ne moze mnogo karaktera da prikaze a isto tako i na tv-u prikazuje samo prvih 8 (ili 10 sad nisam siguran ) karaktera.
2. Mislim da ukupno moze sigurno 40 a za preko ne znam posto vise i nisam uspeo da uhvatim
3.izbacuje i na tv
4. U principu mora u pocetku da bi se snasao u izboru a posle mozes i da iskljucis
(naravno ako je prikljucen i na stub ili neke druge zvucnike)
inace da napomenem doplata za skart kabl je 150 din (to kao nije uracunato u cenu)
u principu verovatno ces se razocarati ako kupujes samo zbog radio tjunera jer npr kod mene pored skyvisiona stoji jedna dosta losa mini linija ciji tuner bolje hvata stanice nego skyvision. A sto se tice ostalog plejer je odlican.
[ darko116 @ 18.04.2005. 21:28 ] @
Da li si 100% siguran da ne ucitava prevod sa drugog cd a posle film sa prvog.
Odgovori sto pre!!!
Da li prepoznaje .txt extenziju?????
Da li ucitava diskove koje stari SV nije ucitavao???
Da li prepoznaje prevod i ako nije extenzija tacno definisana????
Umesto .sub da je .srt i obrnuto.(SRT je ako je vremenski prevod,SUB je ako je prevod u frejmovima)
Da li ostaje ono djubre ispod prevoda u toku gledanja filma???
Pusta li WMA zvuk???Dobro vec si odgovorio ali jesi li siguran???
Pustali DTS zvuk????
Ovo su dosta pitanja koja definisu vredi li kupiti ga ili se odluciti za drugi
[ caligula64 @ 19.04.2005. 10:09 ] @
Citat: darko116: Da li si 100% siguran da ne ucitava prevod sa drugog cd a posle film sa prvog.
Odgovori sto pre!!!
Da li prepoznaje .txt extenziju?????
Da li ucitava diskove koje stari SV nije ucitavao???
Umesto .sub da je .srt i obrnuto.(SRT je ako je vremenski prevod,SUB je ako je prevod u frejmovima)
Da li ostaje ono djubre ispod prevoda u toku gledanja filma???
Pusta li WMA zvuk???Dobro vec si odgovorio ali jesi li siguran???
Pustali DTS zvuk????
Ovo su dosta pitanja koja definisu vredi li kupiti ga ili se odluciti za drugi
Sigurno ne moze prevod sa drugog ( osim ako ne postoji neka caka ali tip koji mi je doneo isto je rekao da ne moze posto valjda direktno cita prevod i ne zadrzavaga u memoriji )
prepoznaje .txt
Meni je ucitavao sve diskove znaci i rw nwzatvorene kao i princo, verbatim i dvd-e
(divx sa dvd-a) cak je citao i velike fajlove od po 2 GB ali izgleda da ne moze preko 4 GB
Za ovo ne znam , Nisam probao posto nemam takve subtitlove .
Ja imam samo jedan cd sa wma i nije prepoznao nista (osim foldera)
Sto se tice zvuka u audio podesavanjima postoje podesavanja za spdif, prologic i lpcm ., a ni u uputstvu ne spominju dts zvuk (doduse uputsvo bas i nije mnogo detaljno)
[ SittingCrow @ 19.04.2005. 11:17 ] @
Mislio sam da sam srecan Nakon pocetnog ushicenja novom stvarcicom, sledi otvaranje lepe plave (lokalizovane) kutije i vadjenje uredjaja. Da napomenem da nisam imao prethodni model ali da sam ga video kod drugara. Ajd da pocnem od "poklona"...vadim slusalice i onaj predajnik i nekako sve imam osecaj da drzim u ruci neku praznu plastiku (ko one imitacije mobilnih za decu). Na zalost, upotrebljivost slusalica je otprilike na nivou tih "mobilnih". Predajnik em ima jako malu snagu, em radi na FM opsegu i nema mogucnost menjanja frekvencije, i naravno umesto filma koji gledam slusam neku reklamu na lokalnom radiju cija se frekvencija poklapa sa predajnikom! Naravno, cuje se tu i tamo i film Sve se to desava na metar od predajnika, cim ustanem i odem do kauca...narodnjaci Mozda neko na planini gde je radio tisina i uspe da koristi ovu "korisnu" alatku. Slusalice mogu same da budu radio ali je zvuk katastrofalan, ali prijem je ok, tako da mogu da posluze samo za to.
Plejer sam poseduje FM radio, koji nista nije uhvatio na antenu koja se isporucuje sa njim, ali hvata sa spoljnom. Odmah nakon prvog trazenja stanica plejer se zaglupeo, tj. vrteo je skalu u krug i morao sam da ga gasim na prekidac. Mogu se umemorisati 10 stanica, i to ne koje ti oces vec koje on umemorise u scan modu (verovatno prvih 10). Za sve posle mora se klikce od stanice do stanice. To su znaci dve stvari koje su noviteti u odnosu na prethodni model, jedna je neupotrebljiva a druga je poluupotrebljiva.
Vratanca! Toliko se o njima pricalo, a verujem da ce jos vise Ono je sramota! Napravljena su od tanke, krte i providne plastike i na sam dodir krcaju kao da ce se polomiti (i hoce ako ne stavljas disk na prstima). Inace disk kada se stavlja maltene se pola ugura u plejer, vratanca drze drugu polovinu. Ne znam stvarno sta bi bilo da se otvaraju celom duzinom...
Jos jedna zamerka pa cu vas ostaviti na miru Skroz desno na plejeru je jedna plava "laser" dioda koja ubija svojom svetloscu, pa iskljucuje postavljanje plejera na ili odmah ispod TV-a jer neprijatno upada u oci. Svetli i kada je plejer "soft off", tako da jedino pomaze gasenje na prekidac ili prelepljivanje nekim parcetom crne izolir trake
Sve ostalo je kao ranije, svi izlazi su tu, cita sve sto sam ubacio, mada ce tu trebati vremena da prodje veca kolicina diskova, slika je stvarno vrhunska. Uputsvo je na srpskom i neverovatno sturo, i dovoljno da se pusti film. Quote:"...i ukoliko vam se nesto zaglavi, iskljucite DVD na glavni prekidac, sacekajte 10 sekundi i probajte ponovo...to je kao da resetujete racunar".
Daljinski je kao i onaj mobilni sa pocetka teksta...
Ovo je definitivno najlosije parce hardvera koje sam uneo u kucu, ali nikad se ne zna...mozda ce se poceni utisak promeniti, a mozda sam i previse ocekivao
Licni iskustvo coveka sa drugog foruma.
[ waikiki @ 20.04.2005. 00:24 ] @
Ta plava dioda (pre bih rekao reflektor) radi kao sijalica preko 100w. I ko zna koliko struje vuce. Kako je iskljuciti a ne otvarati player?????????????????
[ caligula64 @ 20.04.2005. 15:35 ] @
Plava dioda jeste smor .ali ne vuce struju mnogo ( ceo uredjaj 25 w)
Inace povodom gornjeg teksta (ne zelim nesto posebno da branim skyvision) ali vecina stvari nije tacna
1. Moze da se zapamti vise od 10 stanica samo treba koristiti dugme 10+
2.ne gura se pola diska u plejer , mozda oko 1/5 - i vratanca nisu tako losa (osim ako hocete da ih koristite kao drzac za kafu)
I zaboravio sam da napomenem (bilo je pitanje) Ne ostaje nikakvodjubre od subtitla
takodje moze da se prelazi na naredne pesme dok se slusa jedna .
[ waikiki @ 20.04.2005. 23:44 ] @
Znam da ne vuce mnogo struje. Metafora. Ali ipak, toliko jako svetli, kao pravi laserski top. Ne znam kako drugima izgleda, ali film je nemoguce gledati ako se ne postavi prepreka ili neka brana (sta ja to govorim, kao da se radi o odbrani od neke elementarne nepogode). I nije samo to problem. Daljinski ima dugmice koji su jedva nesto veci od dugmica kalkulatora na rucnom satu. Ima jos toga.... Ali SittingCrow je uostalom sve lepo opisao. Ljudi ne zavaravajte se, radi se o jos jednoj prevari. Uostalom u uputstvu vam stoji zvanican sajt www.skyvision.co.yu Otidite na datu stranicu i brzo cete shvatiti....
[Ovu poruku je menjao waikiki dana 12.05.2005. u 10:04 GMT+1]
[ waikiki @ 21.04.2005. 00:53 ] @
Da ne bude da bas nista ne valja, slika i zvuk 5.1 su ok, cita sve sto mu se gurne, a i divx titl je dobar... Ali mogli su stvarno malo poraditi na detaljima koji stvaraju ruznu sliku o njemu.
[ milut @ 21.04.2005. 22:39 ] @
Ne znam sta su ljudi ocekivali od novog ceda pod imenom SkyVision, pa su sad mnogo razocarani. Kineski dizajn, kineska plastika i kineska zavrsna obrada. Meni licno deluje solidnije od stare verzije, daljinski ima manje tastere, ali su bolje rasporedjeni, pa moze da se 'komanduje' i na slepo. Slika i zvuk su odlicni, titl je odlican (kao na TV programima). Posto su slusalice poklon, njih necu komentarisati (poklonu se u zube ne gleda). Radio tuner? Ko je imao priliku da cuje kako zvuce oni dzepni radio-uredjaji sto se prodaju ispred buvljaka za 300 dindzi dobro ce pogoditi kako zvuci radio kad se slusa preko SkyVision-a. Cuvena tema - vratanca. Sam tray je isti kao i kod stare verzije (mozda nekom deluje krhko, ali nisam cuo da je iko uspeo da ga slomi). Tray se ne izbacuje skroz, pa disk mora da se malo uvuce u prorez (kao kod starih verzija Neo plejera).
Plava dioda je stvarno neprijatno jaka i tu definitivno mora da radi neka nalepnica ili izolir traka.
Nisam imao pri ruci film i titl na razlicitim diskovima, ali sam probao da ubacim disk, izaberem titl, izvadim disk, ponovo ga ubacim i onda pustim film (bez ponovnog biranja titla) i film je krenuo sa titlom.
Sveukupno gledano, novi model deluje kao korak napred. Da li ce imati boljke kao i stari model (mehanizam za otvaranje prvenstveno) pokazace vreme.
Jos jedna bitna informacija za one koji planiraju da plejer kompletiraju AltecLansing VS-3151R zvucnicima: daljinski od zvucnika i SkyVision daljinski rade na istim talasnim duzinama, cak imaju i iste kodove, pa im se funkcije preklapaju! Oba uredjaja reaguju na oba daljinca! Pri tom je SkyVision daljinski dovoljno uperiti malo u stranu suprotnu od prijemnika zvucnika i nema problema (posto ima jako uzak snop - ispade i to neka prednost), dok Altec-ov daljinski, iako majusan baca na sve strane i iz svih mogucih uglova, pa se mora dobro 'nisaniti' da se ne bi prilikom pojacavanja i smanjivanja ubola i neka opcija na plejeru. U principu mogu da funkcionisu zajedno, ali nije bas komforno.
[ dessa_yu @ 24.04.2005. 00:47 ] @
Zna li neko da li ovaj plejer stvarno ima onu naprednu funkciju što su rekli pri puštanju MP3 muzike, da možeš da skačeš sa pesme na pesmu a da predhodno ne zaustavljaš pesmu koja se već sluša?
[ caligula64 @ 24.04.2005. 10:23 ] @
Citat: dessa_yu: Zna li neko da li ovaj plejer stvarno ima onu naprednu funkciju što su rekli pri puštanju MP3 muzike, da možeš da skačeš sa pesme na pesmu a da predhodno ne zaustavljaš pesmu koja se već sluša?
da
Inace takodje slusalice odlicno primaju zvuk samo sa filma bez mesanja sa stanicama.
[ dessa_yu @ 25.04.2005. 18:21 ] @
I kako funkcioniše može li se recimo otvoriti drugi folder dok ide pesma iz nekog trećeg ili ??? I još jedno pitanje kakvog je kvaliteta radio na samom uređaju?
[ milut @ 28.04.2005. 22:57 ] @
Ne moze se menjati folder dok ide pesma. Moze se preci na sledecu pesmu ili ukucati redni broj neke druge pesme iz tog foldera i onda prelazi na nju.
Postoji i neki program mod gde prvo selektujes pesme koje hoces da slusas (valjda), ali to nisam uspeo da provalim kako funkcionise (i da li uopste funkcionise).
Ima i "Music slide show mode" i to 1,2 i 3, ali ni to nisam provalio cemu sluzi.
Ovo sam sve video bockajuci po daljinskom, u uputstvu nista ne pise, pa ako neko provali kako se koristi, mogao bi da javi ovde.
Za radio sam vec napisao u prethodnoj poruci kakav je (u rangu najjeftinijih tranzistora).
Jos jedna stvar koju sam slucajno primetio: ako titl ima isto ime kao i film, automatski se pusta (ne mora prethodno da se selektuje).
[ nsAce @ 29.04.2005. 13:32 ] @
Sudeci po vasim komentarima situacija oko ovog pa i drugih plejera se nije bitno pomerila sa mrtve tacke. Jedan ima ovo dobro, drugi ono ali nijedan nije kompletan. Posto vreme DivX-a polako prolazi treba staviti prst na celo da li uopste uzimati nedovrsene plejere jeftine kineske proizvodnje ili se odluciti za neki dobar plejer neke renomirane firme pa makar i ne posedovao mogucnost pustanja DivX-a.
[ caligula64 @ 01.05.2005. 11:53 ] @
Pa ako ti se isplati da placas DVD-e po 1000 din umesto divx po 50 onda ti ne treba divx player . A takodje mnogi filmovi koji postoje na divx-u (posebno stariji) kod nas i ne mogu da se kupe kao DVD izdanja nego bi morao da nabavljas iz inostranstva sto je jos skuplje.
[ lancia88 @ 01.05.2005. 22:54 ] @
Pozdrav,
pa izgleda da vreme Divx-a tek dolazi ustvari, ukoliko zaista najnovije Nerovo cedo moze da spakuje film tako da se ne primeti razlika u kvalitetu i uz njega upakuje i 5.1 pravi zvuk, onda zaista nema lepse varijante nego ubaciti u player jedan DVD sa 4-6 filmova i uzivati, recimo za nekolliko meseci od danas kada to postane masovnije i playeri dobiju podrsku za ovaj format.
[ caligula64 @ 02.05.2005. 10:52 ] @
E da lancia88 me potseti. Probao sam i NeroDigital snimljen materijal i odlicno je radio i kvalitet je stvarno bolji od xvida npr ali ne znam za 5.1 zvuk.
[ ::cypher:: @ 03.05.2005. 14:53 ] @
Huh pa ovako...
Kupio sam ovaj player i od prvog momenta zapao u nevolje. Naime, namestajuci opcije izgleda da sam slucajno aktivirao nesto sto nisam trebao i slika na TV-u je poludela. Da bi vam lepse to opisao zamislite sta se dogadja na monitoru koji (primera radi) podrzava max. rezoluciju 1280x1240 a vi mu stavite rezoluciju 1600x1200. E to se upravo meni dogodilo samo sa ovim playerom. Kompletno izdeljena slika koja ide gore dole. Player je kupljen u *** i jos ih nisam kontaktirao. Nisam imao ni kad jer sam player kupio na veliki petak pa za praznike nisu ni radili (valjda?). Gledao sam u onom bednom uputsvu da li moze nekako da se koriguje ovaj moj problem i jedino sto sam nasao tamo je to da treba da kliknem dugme N/P tj. NTSC/PAL. Kliknuo i nista. Stvarno ne znam sta da radim. Jel postoji neka reset varijanta?! Jos da pomenem da sam isti player kacio ukupno na tri televizora i da je svuda bila ista slika. HELP! 
[ DRAGON LORD @ 03.05.2005. 20:37 ] @
Ovako stoje stvari, SKYVISION IP966 je ok. Pusta i DVD i DIVX filmove bez problema cita titlove isto tako,radio jos nisam namestio,ali to nije prvobitna namena.Kao i svaki drugi uredjaj mora da ima manu, slusalice i predajnik njihov su uradjeni fuserski od plastike kao da nisu imali vise para za proizvodnju.Ali to nema veze jer svaka stvar koja je besplatna ima neku caku,zar NE...Tako da vredi kupiti ovaj uredjaj....i uzivati u filmovima...
[ darko116 @ 09.05.2005. 17:57 ] @
ljudi prodado stari i danas uze novi sv966
Isti je kao i stari,ne ucitava mi diskove koje ni stari nije ucitavao.
Jeste mu poboljsan izbor titla i sad prepoznaje sve titlove kao i one sa losom extenzijom.Moze da ucitava titl i sa drugog diska mada sad za tim nema potrebe jer mi je prepoznao sve titlove koje stari nije.
Drudi problem je za ugradjeni radio a to ja da iako trazi stanice ne moze kao sto u uputstvu pise da na dugme ANGLE da umemorise automatski stanice vec se zaglupavi,na displeju isbaci glupost i tako unaokolo-tj.trokira tako da to ne vredi dodatih para koje dado za njega.Kupljen u nisu od dilera(bez reklame) .Otisao sam do prodavca i testirali smo jos jedan koji se isto ponasao kao moj u vezi radia osim sto nije izbacivao brljotine na displeju.Rece da ce testirati jos neki ,da ce nazvati uvoznika da rese problem i da ce mi javiti dali je do softvera ili nardvera
Sto se tice plejera korektno radi kao i stari ali ne pusta WMA zvuk tako da od 2 filma mogu da se oprostim takodje.
Inace mora rucno da se izadere STEREO ili 5.1 zvui ili ne ide na divx zvuk ako je 5.1 naznaceno-malo glupo ali sta cemo.
Kad provalim jos stvari javicu.
[ darko116 @ 10.05.2005. 22:23 ] @
Testirano da ANGLE samo memorise stanice a da in ne memorise automatski vec rucno.
Nego da li se kod vas javlja da posle nekog vremena koricsenja
plejera kad izbacujem ili uvlacim vratanca pobrljavi mi displej(ekrancic) na plejeru i izbacuje svasta. To se desava samo posle nekog vremena kad se plejer "zagreje".
Inace dok ide film ili muzika displej je OK. Samo u toku zatvaranja ili otvaranja vratanca.
Sta da radim,da li da ga reklamiram?????
[ TDK @ 13.05.2005. 16:16 ] @
Prodaj i njega!(najpametnije)
[ darko116 @ 14.05.2005. 20:44 ] @
MA JOK,
svidja mi se, bolji f/v od starog ,mada ni stari sa apdejtovanim f/v nije bio za bacanje.
nisam razocaran mnogo, pa ljudi smo ,sredice se
[ hypnotik @ 17.05.2005. 20:53 ] @
E ljudi zanima me da li 966 ima fw koji moze se skine sa neta i da li taj fw moze se instalira na 888?
[ darko116 @ 18.05.2005. 19:38 ] @
Popravise ga ljudi,i radi
Nego sad me nervira to sto kad pustis radio ne radi dugme za ton nego vrti memorisane stanice, ima li resenja?
A i primetio sam da kad je plejer na stend baj rezimu i pretisnes dugme na daljincu za radio posle nece da se povrati iz stenbaj rezima nego mora na glavni prekidac.
Ima li resenja???
[ stevva @ 20.05.2005. 17:24 ] @
I ja kupih ovaj plejer pa me zanimaju tri stvari:
Citat: darko116: Moze da ucitava titl i sa drugog diska mada sad za tim nema potrebe jer mi je prepoznao sve titlove koje stari nije.
Jel' mozes da objasnis kako se to radi?
Vec je pitano da li postoji firmware da se skine sa neta?
Kako i da li funkcionise GOTO dugme na daljinskom? Ne kapiram kako da odem na npr. 50 min. filma bez dosadnog ubrzanog premotavanja.
[ risp73 @ 20.05.2005. 20:16 ] @
Zna li neko da li se na 966 mogu dobiti duga imena ? if yes kako?
[ vladamix @ 21.05.2005. 13:39 ] @
Da li neko moze da mi odgovori na par pitanja u vezi ovog modela:
1.Da li se moze podesavati pozicija Divx titlova (Da li se mogu spustiti da budu pri dnu ekrana)?
2.Slova titla na DVD filmovima su sitna ,da li se mogu povecati?
3.Sta znaci opcija na daljinskom PBC?(Kada to pritisnem udje u neki meni sa
hijeroglifima po kome se ne moze kretati.Da li su mozda tu podesavanja za titl?)
[ darko116 @ 30.05.2005. 20:56 ] @
Citat: stevva:
Jel' mozes da objasnis kako se to radi?
Pa sve je vec objasnjeno sa starim modelom SV
Ubacis disk sa prevodom i pretisnes SUBTITLE dok ne napise da je ucitan pa izbacis disk i ubacis film i selektujes samo njega bez ikakvih drugih titlova ako ih ima na disku i to je to mada za tim verovatno nema potrebe jer od svih mojih diskova nije se nasao ni jedan za koji je bilo potrebno ispravljati prevod.
Citat: stevva
Kako i da li funkcionise GOTO dugme na daljinskom? Ne kapiram kako da odem na npr. 50 min. filma bez dosadnog ubrzanog premotavanja.
Pa pretisnes GOTU pa 10 pa 10 pa 5 pa enter(napominjem ne 10+ vec 10-to je zamena za 0)
[ darko116 @ 30.05.2005. 20:59 ] @
Pitanje:
da li kod vas daljinac vec posle 1 m ne radi?
Cim se udaljim od plejera vise od 1m ne mogu da ga koristim,dosadi mi silno ustajanje ako hocu da menjam pesmu.Pa zasta sluzi daljinac!!!!
[ risp73 @ 08.06.2005. 20:05 ] @
Podržava li duga imena?
[ Milorad_Ulemek_Legija @ 13.06.2005. 11:02 ] @
Tri meseca bio sam vlasnik SkyVision LG888 i mogu reci da sam prezadovoljan, nisam imao nikakvih problema, a mogu Vam reci da sam dnevno ubacivao od 10-20 diskova, cesto po 5 do 6 jedan za drugim. Znaci maksimalna eksploatacija bez i jedne jedine primedbe.Fukncionisao je savrseno. Ali, (uvek to ali) popaljen pozitivnim iskustvom i drcnom reklamom, poklonim sestri isti a kupim ovaj novi IP966.
Avaj, posle desetak dana prvi problemi. Vratanca se sama nakon otvaranja odmah zatvaraju, i kad budem brz i ubacim disk (koji nakon toga radi normalno) sve se vrati u normalu.Nakon gasenja uredjaja,opet ista pesma, komanda OPEN a onda sledi desetak puta neuspesno ubacivanje diska jer se vrata velikom brzinom sama zatvaraju. Sada sam se pokajao sto sam dao prethodni model koji je uzgred bilo receno ocitavao i ostecene diskove koje nije moglo da otvori desetak drugih CD Romova na compu.S toga moram posto je uredjaj jos pod garancijom da vratim sa reklamacijom.Doduse to mu je jedina mana za sada, inace sve ostalo za sada je OK.
[ Artz @ 12.08.2005. 09:57 ] @
Uzeo sam skoro IP966 i moram reci da je odlican.
Nemam nikakvih vecih problema. Npr kada pustite scan stanica i on nista ne nadje vrati u krug trazenje koje ne moze da se zaustavi.
Drugi malo veci problem je sto je dugme na player -u za izbacivanje tray -a odjednom prestalo da radi, dok je na daljinskom radio savrseno.
Neverovatno resenje za ovaj problem je da se memorise bar jedna stanica na radiju i dugme ce proraditi sto se i desilo. Neverovatno resenje ali je uspelo.
Jel imao jos neko ovakvih problema sa dugmencetom na player -u?
[ darko116 @ 23.09.2005. 19:18 ] @
pa posle nekog vremena odlicnog koriscenja plejera on me izneveri
Ubacio sam video cd Cetvoro fantasticnih i posle pola filma gde je
prvo stucao i kasnio mu ton a pri restartovanju isao dobro neko
vreme a onda samo se blokirao. i kvit. Ne mogu da izbacim disk iako
pise open na displeju niti bilo koja komanda radi.
Po gasenju i paljenju DVD uspevam da izbacim disk ali kad ubacim
bilo koji drugi on se blokira,kao da ne radi ili mehanika ili cip i
komande prestaju da reaguju i skroz se ukopa.
Odnesem u servis i posle nedelju dana vrate ga-radi divx,
radi dvd,radi mr3 i audio,ubacim opet isti vcd i odma blokira
i opet nista ne radi.U serrvisu rekose da problem bese sa
mehanikom lasera ali sto se opet zablokira.
Opet je u servisu i cekam sta ce biti.
Inace da napomenem da sam veoma zadovoljan bio radom
plejera do sada.Nije bilo diska koji nije pustio niti titla koji
nije ucitao,osim normalno diska sa Qpuel filt.
Napominjem da iz mog iskustva kad bi firmver dopunili da moze
da pusta Qpel i da moze da razvuce DIVX preko celog ekrana kao
plejeri sa mediatek cipom ovo bi bio Plejer godine.
[ Mixa @ 25.09.2005. 16:04 ] @
Jel ima neki novi firmware za IP966. I interesuje me da li je neko mozda modifikovao njegov firmware i napravio nesto bolje???
[ SBSL @ 27.09.2005. 03:39 ] @
Samo jedno pitanje.. Koja mu je cena trenutno..?!
[ Memotex @ 27.09.2005. 10:12 ] @
Citat: darko116:
Napominjem da iz mog iskustva kad bi firmver dopunili da moze
da pusta Qpel i da moze da razvuce DIVX preko celog ekrana kao
plejeri sa mediatek cipom ovo bi bio Plejer godine.
pa zato i nije plejer godine. incae, Qpel ne moze da se resi FW, ogranicenje ESS chipa.
[ Mixa @ 28.09.2005. 18:42 ] @
Jel ima neko trenutni firmware za IP966? I da li neko zna kada ce novi???
[ darko116 @ 01.10.2005. 21:35 ] @
Za cenu mogu da kazem da je u Nisu u ovlascenom prodajnom mestu(ne smem da kazem ime zbog reklame-pogledaj oglase u casopisima,reklamira se svuda) je ispod cene koja se reklamira. Mislim da kosta 7999 din.Zacudio sam se odkud tolika cena jer sam ga ja kupio za 120E a prodavac kaze da je takav dogovor sa dilerom. Znaci bilo gde ako je ovlasceni prodavac onda bi trebala da bude tolika cena.
Inace i dalje cekam odgovor sarvisa za plejer.Izgleda da je nesto ozbiljno.
A za mEMOTEXA sa malim m (sarkazam) ja samo navodim stavke da bi ljudi sa znanjem i mogucnoscu ispravili fv i napravili ga jos bojim.A ako se tebi ne dopada taj tip plejera slobodno predji na drugu temu i drugi plejer.Ja mozda jesam malo razocaran sto mi je plejer crko ali to ne znaci da on ne valja jer sam ga koristio i mislim da je sasvim OK.
[ lancia88 @ 02.10.2005. 10:52 ] @
POzdrav,
ja se zaista nadam da je vec svima jasno zasto tako kruto insistiram na nereklamiranju, odnosno bilo cemu sto posredno ili neposredno vodi tome a ocituje se kroz pruzanje meposredne informacije o samoj kupovini. Naravno, uvek ce biti interesantna varijanta cene te stoga mislim da je sasvim OK staviti cemu a nadalje kome je to interesantno moze putem PP da sazna i gde se moze uzeti za takvu cenu pojedini uredjaj.
Na kraju, mislim da imamo pred sobom potpuno cist tehnicki forum sa mnogo interesantnih iskustava ali i resenja te da smo poprilicno izasli iznad okvira raznih rasprava i prepucavanja koja ne donose nista korisno, samo ostavljaju gorak ukus.
[ grinder @ 13.02.2006. 09:34 ] @
Gde da nadjem poslednji firmware i da li neko zna zvanican sajt ove firme?
[ bnnds @ 18.02.2006. 11:56 ] @
Da se nadovezem na predhodnika: gde moze da se skine original fw za ovaj risiver ili neki novi,modifikovani??
[ MatoriX @ 08.04.2006. 21:40 ] @
2 bnnds
Originalni fw možeš skinuti na sajtu proizvođača u sekciji download [url]www.skyvision.co.yu[/url]
A sad neka zapažanja i par pitanja. Prvo što upada u oči je solidan dizajn, ali sa veeeeelikom manom - plavom diodom koja
zakiva(ali o tome je već bilo reči). Ne znam da li ste primetili, ali ta lampa nije samo lampa nego i dugme koje ima svoj jasan hod. Jedino što nema nikakvu funkciju jer se na pritisak ništa ne dešava - jedan od debiliteta ovog uređaja.
Druga stvar koja odmah upada u oči je bedno uputstvo u kojem čak nisu ni navedene, a kamoli objašnjene sve f-je uređaja.
A sad idemo na malo ozbiljnije probleme:
Prva stvar je nemogućnost podešavanja jačine zvuka kad je plejer u radio modu i to je tako od samog početka.
Druga stvar je da se dešava da posle izvesnog vremena za koje je uređaj uključen, npr. u radio modu, radio svira ali ne reaguje na daljinski tako da nije moguće npr. promeniti stanicu do paljenja i gašenja plejera na dugme(resetovanja).
Treće, dešava se ponekad da kada uključim plejer na glavno dugme(na njemu samom) uopšte se ne digne sistem kao da ništa nije bilo, pa onda kad ga isključim i ponovo uključim - sve ok !?!
Naredni problemi su se javili tek posle par nedelja upotrebe.
Dešava se da dok radi radio, plejer se iznenada sam prebaci iz radio u dvd mod, i kad ga ponovo prebacim u radio mod nastavi sa normalnim radom.
I najozbiljniji problem je taj da pri slušanju mp3 diskova dešava se s vremena na vreme da iz čista mira plejer zabode i krene da ispušta neprijatno šuštanje koje je periodično, kao da kad određeni deo diska dođe pod laser stvori se taj zvuk. I tako do "resetovanja" na dugme. To se dešava sa više različitih diskova tako da nije do samog medija.
Još gore je što s vremena na vreme ovaj poslednji problem se iskauzuje u ekstremnoj varijanti, tj. umesto šuštanja čuje se zvuk kao da disk udara u neku prepreku ili kao da plejer melje disk i da će sve da eksplodira(a disku ne bude ništa).
Jedino zbog čega još uvek nisam išao u servis(osim toga što nikako da nađem vremena) je zbog toga što se ovi problemi
dešavaju s vremena na vreme(izuzev prve stvari koja je konstantna) a u međuvremenu sve radi normalno, pa hoću da ga još malo istestiram.
Interesuje me da li je još neko imao ovakve probleme i kako ste ih rešavali?
P.S. Da li postoji na ovom uređaju sleep timer?
[ milut @ 10.04.2006. 07:36 ] @
NIKAKO ne koristiti firmware sa sajta proizvodjaca za model IP-966!
Lepo pise da se tamo nalazi samo firmware za stari model LG888.
MatoriX, resenje tvojih problema je definitivno u servisu, tvoj primerak ocigledno nije ispravan.
Plava dioda inace ima funkciju - prilikom reprodukcije DivX-a, menja audio mod - stereo/levi/desni kanal.
[ player1 @ 17.02.2007. 16:17 ] @
I, jer postoji ikakav firmware za ovaj player (IP966), bilo originalni bilo modifikovani da se skine???
Trazio sam po netu svuda i nista nisam nasao.
[ DRAGON LORD @ 17.02.2007. 16:38 ] @
> __________ NOD32 2066 (20070216) Information __________
> This message was checked by NOD32 antivirus system.
> http://www.eset.com
Sto se tice update-a nemoj da eksperimentises sa tim imas servis
pogledaj na netu ako si iz Beograda, u okolini americke ambasade
--
Puno pozdrava,
Borivoje Lazarevic mailto: [email protected]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|