[ Subgate @ 26.05.2002. 22:29 ] @
Na fakultetu koristimo Turbo C++ 3.0 i sa njim nemam nikakvih problema pri koriscenju #include<graphics.h> medjutim kad to sam pokuso kod kuce sa Bloodshed Dev-C++ compailerom on mi kaze da nema taj fajl a pokusaj da ga ubacim u /include/ direktorijum je propao zato sto mi u graphics.h pronalazi 30-ak gresaka u sintaksi.....
Jel ima neko ideju kako da Bloodshed Dev-C++ osposobim da radi sa ovom datotekom ????
I da li i ostali windows compaileri ne podrzavaju graphics.h (koji inace sluzi za crtkaranje u dos-u... ) ?

Takodjer mi ne radi clrscr()...ali to nije toliko bitno.....
[ Mikky @ 26.05.2002. 22:55 ] @
umesto clrscr() mozes da koristis system("cls")
a za graphics.h ne znam kako da ti pomognem i mene je isto zezalo kad sam hteo da koristim dos.h pod vc++
verovatno te 2 biblioteke i jos neke nisu ubacene za rad pod win32 jer bi zabrljavile posto rade sa low level stvarima
[ Dragi Tata @ 26.05.2002. 22:59 ] @
graphics.h je koliko se sećam, Borland-ova "izmišljotina" za crtanje pod DOS-om, i toga nema pod Win32 niti će ga ikad biti.
[ leka @ 29.05.2002. 18:34 ] @
Da je Linux u pitanju imao bi resenje. Jedna ekipa radi kompleno OpenSource resenje za ljude koji portuju stari TurboC/C++ kod sa DOS-a na Linux, izmedju ostalog tu su i BGI stvari i sve radi ko sat. BGI rutine u tom projektu koriste FrameBuffer (logicno).
Jedini problem je sto sada ko za inat ne mogu da se setim URL-a, ali verujem da mozete da to nadjete na FreshMeat-u.
[ leka @ 21.01.2004. 14:27 ] @
Skoro sam naleteo na odlican projekat - http://www.cs.colorado.edu/~main/bgi/ . Uz pomoc njega mozete pisati Windows aplikacije pomocu obicnih BGI rutina... Odlicno za portovanje starih aplikacija! :)